Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihti: Päätöksiä joukkoliikenteestä tehtävä jo tänä vuonna

– Joukkoliikenne on haastavassa tilanteessa, mutta ratkaisuja etsitään alueellisesti Länsi-Uudellamaalla, sanoo Vihdin kunnan talousjohtaja Jere Laine. Hän vetää myös kunnan kuljetustiimiä.

– Ely-keskuksen teettämän tuoreen selvityksen mukaisia joukkoliikenteen järjestämistapoja voitaisiin ottaa käyttöön aikaisintaan syksyllä 2023. Kunnat käyvät nyt keskusteluja järjestämistavasta ja etsivät ratkaisuja.

Vihdissäkin isot päätökset pitäisi tehdä tänä vuonna, ehkä jo syksyyn mennessä, jos päädytään esimerkiksi alueelliseen kilpailuttamiseen.

Akuutti tilanne on kuitenkin ratkaistava ensin, sillä Pohjolan Liikenne jatkaa liikennöintiä 3.6. asti.

– Kesän vuoroliikenne on vielä auki. Todennäköistä on, että Vihdin kesän vuoroliikenne kilpailutetaan yhdessä Elyn kanssa tai jotkut liikennöitsijät tulevat hoitamaan sitä markkinaehtoisesti. Suurella todennäköisyydellä kyseeseen tulee näiden yhdistelmä, Laine toteaa.

Vihdin kunta on antanut joukkoliikenteen palvelulupauksen vuosille 2021–23, mutta pandemia sekoitti tilanteen. Vuosi sitten päivitetty palvelulupaus yltää heinäkuun loppuun 2023.