Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon kasvo | Valkeakoskelta vihtiläiseksi: Museon uusi museoamanuenssi Minttu Huttunen tutustuu Vihtiin ja vihtiläisiin

Minttu Huttunen (36) on Vihdin museon uusi museoamanuenssi. Hän aloitti tehtävässä 1.3. Samalla päivämäärällä hän muutti Nummelaan Valkeakoskelta ja aloitti tutustumisen Vihtiin ja vihtiläisiin. Valkeakoskelle jäivät toistaiseksi asumaan puoliso ja pariskunnan kaksi kissaa.

– Nyt yritän päästä sisälle vihtiläisyyteen. Tutustun Vihtiin ja vihtiläisiin. Enemmän olen ehtinyt tutustua Vihdin kirkonkylään kuin Nummelaan, koska museo sijaitsee kirkonkylässä ja vietän työpaikalla enemmän aikaa kuin kotona. Olen myös aloittanut tutustumisen Vihdin eri kyliin.

Minttu Huttunen on opiskellut Jyväskylän yliopistossa kulttuuriympäristön tutkimusta pääaineenaan museologia. Hän on gradua vaille valmis maisteri. Alla hänellä on artenomin tutkinto ammattikorkeakoulusta.

– Kulttuurihistoria on aina kiinnostanut minua. Minulla on kuvataidekoulutaustaakin, mutta ajattelin, että ala on liian haastava ammatiksi asti. Olen kokeillut insinööriopintoja, mutta ne eivät olleet minua varten. Kulttuuriin liittyvää työtä teen sydämellä.

Vihtiin Minttu Huttunen haki töihin, koska haussa mainittiin kaikki sellaiset asiat, joista hän jo tiesi jotakin. Hakuilmoitus oli persoonallinen ja kiinnitti huomion.

– Olin aina ajatellut etten pääse töihin näin eteläiseen Suomeen. Pääkaupunkiseudulta riittää tulijoita. En ollut uskoa korviani, kun Heidi soitti ja kertoi, että paikka on minun.

Nyt yritän päästä sisälle vihtiläisyyteen.

Vihdin museon museoamanuenssi Minttu Huttunen

Vihdin museossa muutto Kuntalan uusiin tiloihin on täydessä vauhdissa. Urakoitsijan lopputarkastus Kuntalassa remontin jälkeen on tehty. Joitakin pikkujuttua vielä parannellaan. Museon muutto toteutuu tämän vuoden aikana.

Museon vanhan perusnäyttelyn museoesineet on viety kokoelmiin ja seuraavaksi pohditaan mitkä esineet pääsevät uuteen perusnäyttelyyn Kuntalaan. Museonjohtaja Heidi Tammelinin ja Minttu Huttusen työpisteet sijaitsevat jo uusissa tiloissa.

Muuton yhteydessä Huttunen on muun muassa siirtänyt museon valokuvia kaapistoista muuttolaatikoihin. Yhteensä siirrettäviä valokuvia on noin 30 000.

– Esiin on tullut koko ajan mielenkiintoisia asioita ja positiivisia yllätyksiä. Mitä kaikkea Vihdin museossa onkaan järjestetty!