Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jan-Erik Anderssonin näyttely Liekki avautuu Pictorissa

Jan-Erik Anderssonin teokset täyttävät Galleria Pictorin huhtikuussa. Näyttelyn nimi Liekki viittaa ajatuksenjuoksuihin, joita sanat tuli ja liekki herättävät. Mieleen tulee toivon liekki, valo, puhdistava voima. Toisaalta pieni liekki voi sytyttää tuhoavan tulipalon.

– Liekki on ollut läsnä teoksissani siitä asti kun nuorena luin Gaston Bachelardin kirjan liekistä. Nyt liekin voi tietysti nähdä toivon symbolina näinä synkkinä aikoina, kertoo Andersson tiedotteessa.

Jan-Erik Andersson on taiteilija, joka on ollut koko uransa ajan monipuolinen ja erottuva tekijä suomalaisessa taiteessa. Anderssonin välineenä on arkkitehtuuri, tilataide, tilojen suunnittelu, julkinen taide, valokuvat, video, performanssit ja julkinen osallistuminen. Anderssonin taide on yhtäaikaisesti leikkisää, tarinallista ja kantaaottavaa. Anderssonin taiteen teemat liittyvät toimiin, jotka ovat ihmisyyden perustekijöitä: rakkauteen, rakentamiseen, leikkiin, rakkauteen, kommunikointiin, syömiseen ja unelmointiin.

Liekki-näyttelyssä on nähtävänä jo aiemmin esillä olleita teoskokonaisuuksia sekä sarja uusia digitaalisia kollaasipiirustuksia, joiden teema on liekki. Osa näyttelyn teoksista on ollut esillä helsinkiläisessä Galleria Sculptorissa vuonna 2020. Näyttely juhlisti Anderssonin 40-vuotista taiteilijauraa. Nummelaan ne saapuvat Vaasan Pohjanmaan museosta ja jatkavat toukokuussa matkaansa Kemiönsaaressa sijaitsevaan Söderlångvikin kartanoon.

Jan-Erik Andersson (s. 1954) on koulutukseltaan kuvataiteen tohtori ja luonnontieteiden kandidaatti.

Näyttely on esillä Pictorissa 14.5. saakka.

Liekki-näyttelyn avajaiset Galleria Pictorissa 2.4. klo 14. Näyttelyn avaa ympäristöpolitiikan emeritusprofessori Yrjö Haila. Haila ja Jan-Erik Andersson esittelevät näyttelyn yhdessä keskustellen. Torstaina 28.4. klo 17 Jan-Erik Andersson pitää Galleria Pictorissa luennon “Life on a Leaf – taloni kokonaistaideteoksena”.