Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikääntyville yhteisöllinen vuokrakerrostalo Nummelaan – Yrjö ja Hanna -säätiön hanke valmisteluvaiheessa

Nummelan keskustaan rakennetaan Vihdin ensimmäinen yhteisöllinen vuokrakerrostalo ikääntyville, jos Yrjö ja Hanna -säätiön hanke toteutuu.

Säätiö suunnittelee Kappelitien ja Pisteenkaaren kulmaukseen nelikerroksista taloa, johon tulisi 47 yhteisöllistä asuntoa ikäihmisille säätiön konseptin mukaisesti. Asuntojen keskipinta-ala olisi 41,3 neliötä.

Säätiö hakee taloa varten korkotukilainavarausta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralta. Tätä varten Vihdin kunnanhallitus ja perusturvakuntayhtymä Karviainen antoivat hankkeesta myönteiset lausunnot.

Miksi Yrjö ja Hanna -säätiö haluaa investoida Nummelaan?

– Nummelassa ei ole tämän tyyppisiä asuntoja saatavilla. Myöskään palveluasumiseen ei ole valmistunut riittävästi asuntoja suhteessa asukastarpeeseen, vastaa säätiön toimitusjohtaja Petri Kokkonen.

– Säätiön tarkoitus on kehittää ikäihmisten ja muiden erityisryhmien asumista ja hyvinvointia valtakunnallisesti. Nummelan asuntojen tarvetta on perustellut myös alueen sote-kuntayhtymä.

 Nummelassa ei ole tämän tyyppisiä asuntoja saatavilla.

Petri Kokkonen, Yrjö ja Hanna -säätiö

Vuokratalo tulisi Vihdin seurakunnalta hankittavalle tontille.

– Tonttiin liittyvät järjestelyt vahvistetaan myöhemmin. Rakennus valmistuisi säätiön omistaman Yrjö ja Hanna Kiinteistöt Oy:n omistukseen, toteaa Kokkonen.

Nummelan seurakuntakeskuksen korttelissa on tekeillä asemakaavamuutos, joka mahdollistaisi kahden kerrostalon rakentamisen Pisteenkaaren varteen – seniorien vuokratalo olisi näistä toinen. Seuraavaksi kaava on etenemässä ehdotusvaiheeseen.

Kokkonen painottaa, että Nummelan vuokratalokohde on vielä valmisteluvaiheessa. Suunnittelu alkaa, mikäli hanke saa Aralta varauksen mahdollisesta rahoituksesta. Alustava toteutusaikataulun mukaan hanke voisi alkaa vuoden kuluttua ja olla valmis keväällä 2024.

Yrjö ja Hanna -säätiö omistaa jo kerrostalon Nummelan Huhdanpajulla. Viime vuonna koko palvelutalon toiminta ja henkilöstö siirtyivät liikkeenluovutuksella Kaarikeskussäätiölle, joka vuokraa Katajakodin palveluasunnot sekä hoivakotiasukaspaikat suoraan asukkaille.