Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihti-Seuralla menossa 76. toimintavuosi – jäseniä yli 600

Kotiseutuyhdistys Vihti-Seura piti hiljaisen hetken Ukrainassa kuolleiden muistolle kevätkokouksessaan, joka pidettiin Ojakkalan urheilutalossa viime sunnuntaina. Hybridikokouksessa oli läsnä 22 henkilöä, joista paikalla oli 19 ja etäyhteydellä kolme.

Ennen kevätkokouksen alkua kuultiin Torsti Salosen Mitä sukututkimus on? -alustus.

Vihdin kirkko täyttää 250 vuotta 2.10.2022, ja kevätkokouksessa Paavo Säiläkivi esitti tilaisuuden järjestämistä tuolloin pyhän Birgitan kirkon raunioille. Vihti-Seuran hallitus ottaa asian käsittelyyn.

Vihdin Nummelan Kylähistoria ry:n puheenjohtaja Heikki Lindfors kertoi yhdistyksen toiminnasta: tavoitteena on Nummelan kylähistorian mobiiliverkkosovellus. Lindfors toivoi myös yhteistyötä Vihti-Seuran kanssa. Vihti-Seuran puheenjohtaja Tapio Karjalainen totesi, kokousväen kannattamana, että Vihti-Seura on halukas tekemään yhteistyötä kotiseututyön tiimoilta.

Vuosi 2021 oli Vihti-Seura ry:n 75. toimintavuosi. Seuraan kuului 605 jäsentä – määrä laski edellisestä vuodesta yhdeksällä. Vihti-Seuran tavoitteena on omalla toiminnallaan ja hankkeillaan olla edistämässä kotiseutuhenkeä ja vihtiläisyyttä.

Viime vuosi oli edelleen hyvin poikkeuksellinen koronapandemian vuoksi: seuran toiminta ja jäsenhankinta supistuivat merkittävällä tavalla. Vihti-Seura halusi kaikin tavoin omalta osaltaan turvata jäsentensä terveyden, ja siksi yhteisiä tilaisuuksia järjestettiin hyvin vähän.

Vuoden 2021 tärkein hanke oli muutaman edellisen vuoden tapaan Pertun Posti -lehti, joka ilmestyi kaksoisnumerona marraskuussa. Lehti on saanut paljon positiivista palautetta.