Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin lukio tempaisi rauhan puolesta – Opiskelijat ja henkilökunta muodostivat rauhanmerkin lukion pihalle

Vihdin lukiolla tempaistiin torstaina 24.3. Ukrainan ja koko maailman rauhan puolesta. Opiskelijat ja koulun henkilökunta kokoontuivat yhdessä muodostamaan rauhanmerkin.

– Meille tuli pakottava tarve tehdä jotain: ottaa kantaa, vaikuttaa, näyttää tukemme Ukrainalle ja lähettää maailmalle tärkeä rauhan viesti. Ehdotin ideaa tempauksesta, jossa muodostetaan rauhanmerkki, ja kaikki – niin opettajat kuin opiskelijat sekä tempauksen taltioinut taho – innostuivat mukaan, kertoo Vihdin lukion opettaja Maria Pirinen tempauksesta.

– Tilanne oli osallistujille tärkeä, yhteisöllisyyden saattoi ihan tuntea ilmassa. Oli ihana katsella, kuinka kenttä vähitellen täyttyi opiskelijoista ja henkilökunnasta. Opiskelijat kokivat olevansa yhtenä joukkona osa globaalia vaikuttamista. Yksittäisenä tekona tämä on pieni, mutta sen merkitys on jokaiselle osallistujalle merkityksellinen ja itseään suurempi. Mukana tässä olivat kaikki yhteisömme jäsenet suurella sydämellä, Pirinen jatkaa.

Vihdin lukio haastaa kaikki Suomen koulut, kunnat ja kaupungit sekä muut yhteisöt mukaan toimimaan rauhan puolesta. Sota vaikuttaa erityisesti lapsiin ja nuoriin ja heidän tulevaisuuteensa.

"Kaikki maailman lapset itkevät samalla kielellä." – Leonid Leonov.