Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kirkkoon suunnitteilla muutoksia: Seurakunta pitää Vihdin kirkkotila -seminaarin kirkossa kaikille kiinnostuneille

Vihdin kirkon 250-vuotisjuhlavuonna 2022 keskitytään Vihdin kirkon menneisyyteen, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Vihdin kirkkoon on suunnitteilla muutostöitä ja seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotuksessa on varauduttu siihen, että Vihdin kirkon muutostöiden käytännön rakennustyöt voisivat alkaa syksyllä 2023.

Viimeisen vuoden ajan Vihdin kirkkoneuvoston kokouksissa on ollut esillä muun muassa kirkon säilytystilojen riittämättömyys. Arkkitehti Kasper Järnefelt on esitellyt neuvostolle erilaisia ehdotuksia säilytystilojen rakentamiseksi kirkon urkuparven alle jäävään tilaan. Muutostyöt palvelevat seurakunnan toimintaa pitkälle tulevaisuuteen ja Museovirasto puoltaa suunnitelmia. Lisätilaa tarvitaan kirkon käyttöesineille, kuten rippialboille, kahdelle katafalkille, kuorokorokkeille ja laulukirjoille, jotka vievät nykyään tilaa muun muassa kirkon käytävillä, sivusalissa ja etuosassa.

Vihdin seurakunta pitää Vihdin kirkkotila -seminaarin Vihdin kirkossa keskiviikkona 6.4. kello 18 alkaen. Tilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita kuulemaan ja keskustelemaan Vihdin kirkosta: mitä Vihdin kirkko merkitsee ja mitä toiminnallisia mahdollisuuksia kirkkorakennus voisi tarjota.

– Tule kuulemaan alustuksia ja keskustelemaan meidän ja asiantuntijoittemme kanssa, miten voisimme edistää Vihdin kirkkotilan monikäyttöisyyttä, hallintojohtaja Tapio Yliluoma kutsuu.

– Haluamme, että kaikki ovat tietoisia siitä, mitä tehdään ja miksi.

Info- ja keskustelutilaisuudessa kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja ja yleisöllä on mahdollisuuksia esittää kysymyksiä ja kommentteja. Vihtiläinen historioitsija Eino Ketola kertoo Vihdin kirkkorakennuksen muutoksista, erityisesti viimeisimmästä suuresta muutoksesta 1920-luvulla. Liturginen konsultti, TT Mika K T Pajunen käsittelee jumalanpalveluselämän muutosta ja merkitystä; mistä ollaan tulossa ja minne menossa. Arkkitehti Kasper Järnefelt esittelee Vihdin kirkkoon suunnitteilla olevia muutostöitä. Kirkkoherra Pekka Valkeapää päättää tilaisuuden noin kello 20.