Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Sanna Vierto valittiin Herrakunnan kyläyhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi: "Tärkeintä kyläyhdistyksen toiminnassa on yhdessä tekeminen"

Sanna Vierto valittiin Herrakunnan Kyläyhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi 27.3 pidetyssä yhdistyksen vuosikokouksessa. Yhdistyksen uuteen hallitukseen valittiin lisäksi: Dage Boström, Helena Paakkala, Esko Karkkulainen, Piia Luoma, Raimo Paakkala sekä Seppo Suonpää. Varajäseniksi valittiin Mika Malin ja Sirpa Heinänen. Kaikki valinnat tehtiin yksimielisesti.

– Tärkeintä kyläyhdistyksen toiminnassa on yhdessä tekeminen. Yhdessä me voimme parhaiten turvata myös kylälle niin tärkeän Herrakuntatalon ylläpidon, sanoo varhaiskasvatustehtävissä Vihdin kunnassa työskentelevä Sanna Vierto.

Herrakunnalla vuosikausia asukkaita puhuttanut ja piinannut puhelimien kuuluvuus on yksi pahimpia ongelmia, jota ei olla valituksista huolimatta saatu parannettua. On käynyt jopa niin, että potilaaseen ei ole saatu yhteyttä silloin, kun hänellä on ollut puhelinaika lääkärille. Asiantilan korjaaminen ei tunnu liikuttavan puhelinoperaattoreita.

– Eilen minulla oli kaksi puhelua, jotka katkesivat kesken kaiken viisi kertaa, Sanna kertoo.

Uuden puheenjohtajan peräänkuuluttamalla ja kannustamalle yhteistyöllä tähänkin mennessä saatu paljon aikaan.

Viime kesänä valmistunut Herrakuntatalon peruskorjaus on hyvä esimerkki. Remonttiin käytettiin yli 51 000 euroa, josta Ykkösakselin tuki kattoi 39 000 euroa. Yhteisestä vahvasta sitoutumisesta ja tekemisestä kertovat kyläläisten henkilökohtaiset lainasitoumukset remonttikulujen kattamiseen. Lainasitoumuksia on saatu 7 000 euron edestä. Rahallisen avun lisäksi talkootunteja kertyi tällä kerralla yli 830, todetaan vuosikokouksen hyväksymässä toimintakertomuksessa.