Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

”Tuliko meistä karjalaisista vihtiläisiä” – kirjan erityismyynnistä Ukrainan lasten ja perheiden auttamiseen 1 600 euroa – Kirjoja myynnissä vielä 40 kappaletta

Vihdin Karjalaseura käynnisti pari viikkoa sitten ”Tuliko meistä karjalaisista vihtiläisiä” – kirjan erityismyynnin. Myyntitulo lahjoitetaan Unicefin kautta Ukrainan lapsille ja perheille. Myyntiin tarkoitetut 80 kirjaa myytiin hetkessä. Unicefille lahjoitettavaa tuli 1 600 euroa.

Ihmisten auttamishalun innostamana yhdistys päätti, että kirjavarastosta myydään loputkin 40 kirjaa samaan tarkoitukseen.

– Ukrainalaisten lasten ja perheiden hätä koskettaa myös meitä karjalaisia erityisen paljon ja läheisesti. Ukrainalaisten hätä on nyt suurin, sanoo seuran puheenjohtaja Veli Pelkonen.

– Facebookin eri ryhmissä saimme kirja-ajatukselle heti yli 500 tykkäystä ja hetkessä myimme nuo 80 kirjaa. Kirjat menivät pääosin muualle kuin Vihtiin, jopa Yhdysvaltoihin ja Ruotsiin, selvittää Pelkonen.

– Tietysti olemme auttamisen lisäksi iloisia siitä, että Vihtiin muuttaneiden karjalaisten evakkojen ja näiden sukujen tarinat tulevat kirjan myötä tutuiksi laajemminkin. Kirjan kokonaispainos oli 600 kappaletta, Pelkonen jatkaa.

– Uskomme, että vielä noille 40:lle kirjalle löytyy auttava ja kiinnostunut lukija, vaikkapa täältä koti-Vihdistä.

Kirjan on kirjoittanut FT Pasi Saarimäki, Jyväskylän yliopistosta. Kirja on kovakantinen. Siinä on 200 sivua, 24 valokuvaa ja se on painettu Otavan kirjapainossa vuonna 2021.

Kirjan hinta on 20 euroa ja postimaksun maksaa Vihdin Karjalaseura ry. Kirjasta saatavat maksut lahjoitetaan lyhentämättömänä Unicefille. Myynti päättyy, kun kaikki kirjat tähän tarkoitukseen on myyty tai huhtikuun 2022 lopussa.