Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kirkonkylässä akkukeräys Taidetalo Siirilän hyväksi

Vihdin Taidetaloyhdistys Siirilä järjestää yhteistyössä Vihdin Tarvikkeen kanssa autojen akkukeräyksen lauantaina 9.4. kello 9–15. Akkuja otetaan vastaan henkilökohtaisesti Taidetalo Siirilän keräyspisteessä, osoitteessa Niuhalanraitti 16, Vihdin kirkonkylä.

Akkukeräyksestä saadut tuotot käytetään Taidetalo Siirilän toiminnan tukemiseen, muun muassa talon pieniin korjauksiin ja ylläpitoon.

– Auton akku on ongelmajätettä. Tässä on hyvä mahdollisuus kierrättää se asianmukaisesti ja samalla tukea Taidetalon toimintaa, toteaa Vihdin Taidetalo Siirilä ry:n puheenjohtaja Erkki Huhta.

Vihdin Taidetalo Siirilä on perustettu kodinomaiseksi harrastus- ja kokoontumispaikaksi Vihdin kirkonkylään ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Meneillään on kahdeskymmenesneljäs toimintavuosi. Taidetalon tiloissa kokoontuvat säännöllisesti lasten ja nuorten kulttuuriharrastajat muun muassa tanssiin ja musiikkiin liittyen. Siirilässä järjestetään myös erilaisia kokouksia ja koulutuksia, talossa kokoontuu esimerkiksi Vihdin vanhusten tuki ry:n Siirilä-klubi.

Taidetalon tiloja vuokrataan myös erilaisiin juhliin: syntymäpäivät, häät, muistotilaisuudet, konsertit.

–Taidetalo Siirilän toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin, ja toiminnan rahoitus muodostuu vuokratulojen, Vihdin kunnan tuen, jäsenmaksujen ja lahjoitusten kokonaisuudesta – taidetalo on esimerkiksi saanut lahjoituksena käyttöönsä flyygelin. Korona-aika on vähentänyt merkittävästi vuokratuloja kokoontumisrajoitusten vuoksi, sanoo Huhta.

– Talon ylläpito ja korjaukset vaativat varoja, ja siksi erilaiset lahjoitukset ja varainkeruut ovat tärkeitä toiminnan säilyttämiseksi.