Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihtiläinen: reilu viikko aikaa kommentoida kunnan uutta strategialuonnosta 2022–25

"Vihti – koti lähellä kaikkea." Siinä Vihdin uuden kuntastrategian slogan. Kuntastrategian 2018–21 iskulauseena oli "Asu siellä missä elät".

Uusi kuntastrategia laaditaan vuosiksi 2022–2025, ja se on nyt luonnosvaiheessa. Kunnanhallitus lähetti sen kahden viikon lausuntokierrokselle kuntalaisille, yrityksille ja järjestöille Otakantaa.fi-palvelun kautta. Kysely sulkeutuu heti pääsiäisen jälkeen, tiistaina 19.4.

Linkit strategian tausta-aineistoihin löytyvät Vihdin kunnan verkkosivuilta.

Kunnan henkilöstö kommentoi strategiaa erillisen kyselyn kautta.

Kuntastrategiassa määritellään tavoitetila ja päämäärät, joihin Vihdissä halutaan pyrkiä käynnissä olevan valtuustokauden aikana. Strategiaan sisältyvät myös valinnat toiminnan painopisteistä sekä arvopohja, joka ohjaa kunnassa tehtävää työtä.

Luonnoksen mukaan Vihdin visio 2030 on "Kasvava Vihti on Helsingin seudun saavutettavuuden edelläkävijä". Strategian 2018-21 visiona oli "Vihti on metropolialueen luonnonläheinen kasvukunta".

Lausuntokierroksen jälkeen kuntastrategia viedään lopulliseen päätöksentekoon kunnanhallitukseen 25.4. ja sieltä seuraavaan kunnanvaltuuston kokoukseen, joka on tällä tietoa kesäkuun alussa.

Ennen lopullista päätöksentekoa Vihdin valtuustoasiain neuvottelukunta käsittelee lausuntokierroksen aineistot ja kuntastrategiaan valmistellut seurantamittarit.

Kun valtuusto on hyväksynyt kuntastrategian, siitä laaditaan kieliversiot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.