Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Odotus-elokuva puhutti Vihdissä: "Naisen seksuaalisuuden kuvaaminen näin avoimesti on uutta"

Kino Akselissa nähtiin naisen seksuaalisuutta rohkeasti käsittelevä elokuva: Odotus. Elokuvan ohjaaja ja toinen käsikirjoittaja Aku Louhimies sekä elokuvan käsikirjoittaja ja pääroolin näyttelevä Inka Kallén olivat paikalla Akke Selinin elokuvateatterissa. Elokuvassa näyttelee myös Nummelassa kasvanut ja peruskoulunsa käynyt Adeliina Arajuuri. Hänen mumminsa on tunnettu näyttelijä Aila Arajuuri. Odotus oli valmis vuonna 2020, mutta korona siirsi ensi-iltaa. Vaikuttavan elokuvan odotus palkittiin.

Elokuvan jälkeen luvassa oli harvinaista herkkua, kun yleisö sai keskustella tekijöiden kanssa ja esittää kysymyksiä elokuvasta.

Elokuvassa nähty alastomuus ja runsaat seksikohtaukset puhuttivat vihtiläisyleisöä. Inka Kallén sai vastailla muun muassa kysymyksiin miltä tuntuu katsoa itseään valkokankaalta alastomana ja miltä seksikohtausten tekeminen tuntui. Inka kuittasi rohkeiden kohtausten tekemisen kuuluvan näyttelijän ammattitaitoon.

Yleisössä ilahduttiin siitä, että elokuvassa kuvataan häpeilemättä naisen seksuaalisuutta:

– Jos tämä elokuva olisi tehty miehen näkökulmasta niin kukaan ei olisi ihmetellyt! Mutta naisen seksuaalisuuden kuvaaminen näin avoimesti on uutta, totesi nummelalainen Sirkka Pihlström.

Elokuvassa Elli asuu idyllisessä ja eristäytyneessä saaristossa aviomiehensä Mikon kanssa pandemian levitessä maailmalla. Ellin elämä järkkyy, kun hänen nuoruudenrakkautensa, Mikon vanha opiskelukaveri Olavi, saapuu vierailulle Ranskasta. Elokuva on nykyaikainen versio Juhani Ahon klassikkoromaanista Papin rouva.

Odotus on hyvin syvällinen elokuva, joka on merkityksiä täynnä. Elokuva on visuaalisesti pakahduttavan kaunis. Se on kuvattu Turun saaristossa kesäisellä Seilin saarella. Katsoja on pian keskellä intensiivistä kolmiodraamaa, jossa intiimit lähikuvat tulevat iholle.

Esa-Pekka Salosen säveltämä hienovireinen musiikki selloineen ja merenalaisine äänineen tukee elokuvan kerrontaa saumattomasti. Inka Kallén soittaa elokuvassa myös itse selloa. Elokuvan jälkeen havahtuu todellisuuteen kuin virkistävän meditaation jälkeen. Odotus luo eri elementtiensä kautta meditatiivisen kuplan, jota ei elokuvan loputtua haluaisi puhkaista.

Odotus on toteutettu hiilinegatiivisesti yhteistyössä Compensate-järjestön kanssa.

– Elokuva on tehty ekologisesti. Teimme valintoja, jotka pitivät päästöt alhaisina, Inka kertoi.