Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Hakalanrinteen alueen tontit myyntiin kesällä: Tiiviistä pientaloalueesta tulee viihtyisä paikka Etelä-Nummelan Pihtisillantielle

Hakalanrinteen asuinalueen tontit Pihtisillantien varressa Nummelassa on tarkoitus laittaa myyntiin kesän 2022 aikana. Omakotitonteissa ja asuinpientalotonteissa on myynnin ohella myös vuokrausmahdollisuus.

Alueen kunnallistekniikan rakentaminen on alkanut ja toteutetaan siten, että tontteja pääsee rakentamaan alustavasti keväällä tai alkukesästä 2023.

Alueesta on tulossa melko tiivis pientaloalue, jonka omakotitonttien koot ovat 408–969 neliötä. Vihdin kunnalla on alueella omistuksessaan 30 kaavanmukaista omakotitonttia, 3 asuinpientalotonttia ja 3 rivitalotonttia.

Hakalanrinnettä markkinoitiin Kevätmessuilla Messukeskuksessa 7.4.–10.4. Vihdin kunnalla oli messuilla oma ständi. Lisäksi tontteja markkinoidaan kunnan omilla nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa ja muissa kanavissa.

– Tällä hetkellä alueelle rakennetaan hulevesiallasta sekä sadevesiputkitusta vesihuollon osalta, jotta alueen kuivatukset saadaan toimiviksi.

– Alueen pääkatuyhteys on toteutettu työmaatienä, jotta alueella pystytään toimimaan rakennusaikana. Vihdin kunta tekee alueen omana työnään. Tavoitteena on viihtyisä asuinalue, kertoo maankäyttöinsinööri Mika Kukkula Vihdin kunnasta.

Hakalanrinteen asuinalueelle on tuotu Nummelan Palman alueen rakennusten purkamisesta tullutta betonia. Betonia on tarkoitus käyttää maanrakennustöissä.

– Betoni on nyt murskattu ja varastoitu alueelle, mutta sitä ei ole vielä käytetty maanrakennustöihin, Mika Kukkula jatkaa.

Hakijoiden niin halutessa tontit voidaan varata enintään vuoden ajaksi. Varausaikaa pidennetään, mikäli kunnallistekniikan keskeneräisyyden vuoksi varaajasta riippumattomasta syystä rakentamista ei pääse aloittamaan puolen vuoden tai vuoden varausajan sisällä. Varausmaksu puolen vuoden varausajalta on 500 euroa ja vuoden varausajalta 1 000 euroa.

Jos tonttiin on useampi hakemus hakuaikana, valitaan tontin saaja arpomalla.