Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin seurakunta auttaa Ukrainan hätää kärsiviä monin tavoin – Tarvikekeräyksiä, musiikkitilaisuuksia ja kolehtikeräyksiä

Vihdin seurakunta auttaa Ukrainan hätää kärsiviä monin eri tavoin, Vihdin seurakunnasta kerrotaan.

Ukrainaan muun muassa viedään tarvikkeita Vihdistä yhteistyössä Vihdin seurakunnan ja vihtiläisen Pisara ry:n vapaaehtoisten kanssa. Tällä hetkellä kerätään pyydettyjä tarvikkeita Ukrainaan. Tarvikkeita voi viedä Nummelan seurakuntakeskukseen arkisin kello 9 – 18 välisenä aikana tai pyhinä tilaisuuksien aikana.

Tarvetta on ensiapupakkauksille, joissa on vielä päiväys voimassa, pimeänäkökiikareille eli yökiikareille sekä taskulampuille ja niihin sopiville paristoille. Viikoittain Helsingistä lähtevän autokuorman tarpeet saattavat vaihdella. Lisätietoa antaa Pisara ry:n puheenjohtaja Eeva Halme: 050 352 2792.

Ukrainan auttamiseksi pidetään Vihdin seurakunnassa musiikkitilaisuuksia. Ukrainan ja ukrainalaisten hyväksi kerätään kolehti tilaisuuksissa.

Sunnuntaina 24.4. kello 16 Vihdin kirkossa Tyttökuoro Piritat, Junnukuoro ja Reserviläiskuoro pitävät konsertin Ukrainan lasten hyväksi.

Torstaina 9.6. kello 18 pidetään Vihdin kirkon hautausmaalla ulkona Lauletaan kirkonmäellä -yhteislaulutapahtuma kahvitarjoiluineen Ulla Eho-Saarion ja Timo Saarion johdolla.

Perjantaina 24.6. kello 22 Vihdin kirkossa on Suviyön soitto-konsertti, johtajina toimivat Ulla Eho-Saario ja Timo Saario.

Torstaina 30.6. kello 19 Vihdin kirkossa on Soini Virtasen Kesämusiikkia -konsertti.

Kolehdeista saaduilla varoilla hankitaan lahjakortteja paikallisiin yrityksiin Ukrainasta Vihtiin saapuneiden perheiden auttamiseksi.

Ukrainan auttamiseksi kuka tahansa voi antaa rahalahjoituksia suoraan Kirkon Ulkomaanavun kautta. Lisätietoa löytyy sivulta: www.kua.fi.

Vihdin jumalanpalveluksissa on muistettu helmikuusta alkaen Ukrainaa ja ukrainalaisia keräämällä messukolehteja sekä rukoilemalla. Jokainen voi rukoilla Ukrainan puolesta: rauhan puolesta, Ukrainan kansan puolesta, väkivallan ja pelon keskellä elävien puolesta. Rukoillessa pyydetään siunausta ihmisille ja työlle, joka palauttaa rauhan ja oikeudenmukaisuuden.

Ukrainan tilanne herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia, kuten surua, pelkoa, epävarmuutta ja myötätuntoa. Ajatusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Valtakunnallisten puhelin- ja chat-palvelujen lisäksi Vihdin seurakunnan päivystävä pappi vastaa puheluihin arkisin kello 10 – 14 välisenä aikana. Päivystävän papin tavoittaa Vihdin seurakunnan puhelinvaihteen kautta: 09 3478 500.