Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sampsa Astalan ensimmäistä sooloalbumia juhlitaan Karkkilasalissa

Lordin rumpalina Euroviisut voittanut Sampsa Astala esiintyy soolobändinsä kanssa Karkkilasalissa lauantaina 16. huhtikuuta kello 19.

Karkkilalaislähtöinen Astala julkaisi 25. maaliskuuta ensimmäisen virallisen soololevynsä Se ihan kiva jäbä ja levynjulkaisua juhlitaan myös kotikaupungissa Karkkilassa konsertin merkeissä.

Ensimmäinen sooloalbumi on merkittävä virstanpylväs Sampsan suomenkieliselle soolouralle, joka käynnistyi vuonna 2016. Tulevaa levyä on alustettu useilla korona-aikana julkaistuilla sinkuilla, jotka ovat nousseet useille Spotify -soittolistoille. Sampsan soolouran kappaleista Karkkilasta kertova Pikkukaupungin poika ja Mikä pahan tappais ovat olleet YLE Radio Suomen soitetuimpia kappaleita.

– On hienoa tulla soittamaan debyyttisoololevyn kappaleita Karkkilasaliin, missä soitin ensimmäisen keikkani vuonna 1991 Karkkilan lukion puurojuhlassa. Tässä ympyrä sulkeutuu hienosti, 20-vuotista taiteilijajuhlavuottaan viettävä Sampsa kertoo.

Yksi levyn kappaleista on syntynyt jo vuonna 2009. Sampsan kirjoittama kappale The Final Day julkaistiin Pete Parkkosen ensimmäisellä sooloalbumilla ja oli aikanaan suuri hitti. Sampsan omalle debyyttialbumille kappale sovitettiin uuteen kuosiin, ja uudet suomenkieliset sanat kirjoitti Pauli Hanhiniemi.

– Halusin jonkun muun tekemään suomenkielisen tekstin kappaleeseen. Pauli otti haasteen vastaan ja kirjoitti tekstin: En haluu vajoo. Oli hienoa saada yksi suomirockin mestareista mukaan levylle, Sampsa fiilistelee.

Sampsa Astala on pitkän linjan muusikko, joka muistetaan soolouran lisäksi myös Euroviisut voittaneen Lordi-yhtyeen alkuperäisenä rumpalina sekä Mötikkä-yhtyeen laulajana. Karkkilasalin konserttiin liittyy paljon tunteita, kun pikkukaupungin poika palaa kotiinsa. Salin läheisyydessä sijaitsi myös nuorisotila Kita, joka nimettiin Euroviisuvoiton jälkeen Sampsan Lordi-hahmon mukaan.

Konsertti alkaa lauantaina kello 19 ja on ikärajaton. Liput maksavat 22 euroa, ovelta tai osoitteesta https://events.liveto.io/events/sampsa-astala-karkkilasali Lipunmyynti ovella alkaa kello 18.30. Ovelta lippuja saa vain käteisellä.

– Karkkila antoi minulle nuorena hyvät harrastusmahdollisuudet, ensin motocrossarina ja myöhemmin mukaan tulivat bändihommat. Karkkilaan on aina kiva tulla keikalle. Toivottavasti nähdään Karkkilasalissa.