Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

NuPS T10-11 ylsi hopealle HJK:n jalkapalloturnauksessa

Nummelan Palloseuran T10–11 -joukkue pelasi upeasti hopealle HJK:n Play Like A Girl -jalkapalloturnauksessa Helsingissä 8.–10.4. HJK:n tyttöjen kevätturnaus pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 2016, ja vuodesta 2019 lähtien se on kantanut nimeä Play Like A Girl tyttöjen ja naisten tasavertaisten mahdollisuuksien korostamiseksi. Kaikki urheilumaailmassa pojille tavoiteltavissa oleva on oltava mahdollista myös jokaiselle tytölle ja nuorelle naiselle.

NuPSin kanssa samassa lohkossa olivat Kuopion Palloseura (KuPS), Hämeenlinnan Jalkapalloseura (HJS) ja Fc Nokia. Ensimmäinen ottelu käytiin perjantaina Kuopion Palloseuraa vastaan. Vaikeissa olosuhteissa vesisateessa, märällä tekonurmella pelatussa ottelussa NuPS hallitsi selkeästi pelitilanteita ja voitti ottelun 3–0. NuPSin maalivahdille Heini Metsälle tuli ottelussa ainoastaan yksi torjunta.

NuPSin pelaajat antoivat joukkueen eteen kaikkensa. Olimme joukkue isolla J:llä. Kiitokset taustajoukoille mahtavasta kannustuksesta.

NuPS T10–11

Lauantain ensimmäinen peli oli Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa vastaan. NuPSin teemana oli parantaa pallonhallintapelaamista, ja tässä ottelussa se onnistui hienosti. NuPS rakensi maltilla peliä ja pääsi hyviin maalipaikkoihin useamman kerran ottelussa. NuPS voitti tuloksella 4–0.

Lauantain toisessa pelissä ratkaistiin lohkovoitto, kun myös Nokia oli voittanut molemmat aiemmat ottelunsa. NuPSin peli alkoi todella hyvin, ja joukkue pääsi nopeasti 2–0 johtoon. Tämän jälkeen tytöillä alkoi näkyä jännitys, koska kaikki tiesivät, että voitolla ollaan mitalipeleissä. Nokia painosti kovasti koko loppupelin ajan, mutta yhtä maalia enempää se ei saanut. Onni oli NuPSin puolella, kun pallo kävi välillä tolpassakin.

Sunnuntain ensimmäinen peli (välierä) oli ruotsalaista IF Lidingöä vastaan. Lidingön pelaajat olivat fyysisesti vahvoja ja myös taitavia tyttöjä. NuPSilla oli käytössään vain yksi vaihtopelaaja, koska viime hetkellä yksi tytöistä sairastui ja joutui jäämään pois. NuPSin tytöistä paistoi jännitys, kun vastassa oli ensimmäistä kertaa ulkomaalainen joukkue. Peli aaltoili päästä päähän ja tilanteita oli molemmilla joukkueilla. Lidingö oli lähempänä maalintekoa, kun pallo osui tolppaan ja kimposi siitä maalin eteen, mutta onneksi Heini oli hereillä ja torjui pallon. Myös NuPSilla oli hyviä paikkoja, ja ensimmäisen puoliajan lopulla Venla Rämö oli lähellä onnistua maalinteossa.

Toisella puoliajalla NuPSin tytöillä alkoi näkyä väsymys, ja joukkue joutui enemmän puolustuskannalle. Hienon taistelun jälkeen peli päättyi 0–0 ja mentiin rangaistuslaukauskilpailuun, jossa NuPSin kolme ensimmäistä laukojaa teki maalin (Maiju Vikström, Piitu Päivärinta, Jade Bergman). Tämän jälkeen lauottiin yksi kerrallaan niin kauan kunnes ratkaisu nähtäisiin. NuPSin huippumaalivahti Heini torjui Lidingön neljännen laukauksen ja Heini laukoi itse ratkaisevan pilkun sisään – tie finaaliin oli selvä.

Finaalissa vastaan asettui HJK, joka oli tuttu vastustaja. NuPS tiesi HJK:n vahvuudet ja lähti tosissaan haastamaan sitä pallonhallinnan kautta. HJK tuli todella kovaa ottelun alun ja pääsi aika nopeasti 2–0 johtoon. NuPS T10–11 ei luovuttanut ja sai pikkuhiljaa pelinsä toimimaan – tämän seurauksena Piitu kavensi lukuihin 2–1. Tilanteet aaltoilivat päästä päähän, ja aivan lopussa Jade laukoi tolppaan ja Emma Sareva ylärimaan. Sen lähemmäksi maalintekoa ei päästy, ja HJK voitti tiukan finaalin 2–1.