Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Asemantien suojatiesaarekkeen siirto Nummelassa alkaa – Myöhäinen kevät siirsi työurakan aloitusta

Asemantien suojatiesaarekkeen siirtourakka Nummelan keskustassa alkaa viikolla 16. Urakan aikana rakennetaan liikenneturvallisuussyistä Asemantielle uusi suojatiesaareke noin 20 metriä pohjoiseen eli Nummelan keskustan suuntaan ja vanha saareke poistetaan.

– Työn oli aiemmin arvioitu alkavan maaliskuun aikana, mutta myöhäisen kevään johdosta aloitusta on jouduttu siirtämään myöhemmäksi. Työn arvioidaan valmistuvan toukokuun loppuun mennessä, kertoo kunnallistekniikan rakennuttajainsinööri Jonas Lindgren Vihdin kunnasta.

Asemantien poikkileikkaukseen tullaan tekemään muutoksia. Alikäytävältä johtava kevyen liikenteen väylä linjataan uudelleen rakennettavalle keskisaarekkeelliselle suojatielle ja ajoradan ja idän puoleisen kevyen liikenteen väylän väliin asennetaan kaide.

Urakka aloitetaan työnaikaisten liikennejärjestelyiden asettamisella. Työnaikaiset liikennejärjestelyt on jaettu viiteen eri vaiheeseen huomioiden niin autoilijoiden, kuin myös kevyen liikenteen turvalliset reitit.

– Liikennejärjestelyiden eri vaiheita otetaan käyttöön työn etenemisen asettamien tarpeiden mukaisesti. Työkohteessa asetetaan töiden ajaksi autoilijoille 30 kilometrin nopeusrajoitus. Asemantie on ajoneuvoliikenteen käytettävissä koko urakan ajan, mutta autoilijoiden on syytä varautua lyhytkestoisiin pysähdyksiin urakan aikana, Jonas Lindgren jatkaa.

Työurakan alkuvaiheessa kevyt liikenne kulkee pääosin nykyistä reittiä pitkin, kunnes uusi reitti on rakennettu.

– Vanha saareke poistetaan siinä vaiheessa, kun kevyen liikenteen kulku on siirretty uudelle reitille. Urakka on työnaikaisten liikennejärjestelyiden osalta haasteellinen.

– Vihdin kunta toivoo autoilijoilta ja kevyen liikenteen väylän käyttäjiltä malttia ja pyytää noudattamaan erityistä varovaisuutta urakan aikana työkohteen lähettyvillä, Lindgren huomauttaa.