Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Murhamies sai anteeksi – Lauri "Late" Johansson kertoo elämänmuutoksestaan Vihdin kirkonkylässä

Lauri ”Late” Johansson asuu Tampereella ja kiertää eri puolella Suomea seurakunnissa ja kouluissa kertomassa omaa muutoskertomustaan.

Late syntyi yrittäjäperheeseen, ja lapsuus meni pilalle isän liiallisen alkoholinkäytön takia. Tilanteiden ajautuessa kotona umpikujaan muutti Late Hilkka-tädin luokse, mutta miehen mallia täytyi edelleen etsiä kotiolojen ulkopuolelta. Malli löytyi kaduilta, ja tämä malli johdatteli Laten rikoksen poluille ja ensimmäisen kerran vankilaan jo 16-vuotiaana, kertoo vihtiläinen Toivon Syke -seurakunta tiedotteessaan.

Myöhemmin uudestaan vankilassa ollessaan Late tutustui huumeisiin, ja hänestä tuli huumekauppias. Näissä vaiheissa hän teki kaksi henkirikosta, joista ei kuitenkaan jäänyt kiinni. Kun vauhti oli hurjimmillaan, kuvitteli Late voivansa tehdä mitä ikinä halusi. Kurssi kuitenkin kääntyi, kun hän jäi kiinni kolmannesta henkirikoksesta ja joutui elinkautiseen vankeuteen.

Vankilassa ollessaan Laten yllätti valtava synnintunto. Pyhäkoulussa opitut asiat nousivat mieleen ja Late päätti antaa elämänsä Jeesukselle. Uskonratkaisun siivittämänä Late tunnusti kaksi aiempaa henkirikosta, ja niinpä nämä aiemmin ratkaisemattomat rikokset selvisivät.

Johansson vierailee Toivon Syke -seurakunnan järjestämässä tilaisuudessa Vihdin kirkonkylässä, Kirkkoniemen koululla torstaina 21.4. kello 18. Vapaa pääsy.