Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

20 ukrainalaista lasta kouluun Vihdissä – Valmistava luokka aloittaa Ojakkalan koulussa huhtikuussa

20 ukrainalaista lasta on ilmoittautunut kouluun Vihdissä. Valmistava luokka aloittaa toimintansa 20.4. Ojakkalan koulussa. Ukrainalaisten ikähaarukka 7-17 vuotta.

Vihdin kunnalla on olemassa valmistavan opetuksen opetussuunnitelma, jota soveltaen noudatetaan.

– Haaste tietysti on, että lukuvuotta ei ole enää paljon jäljellä. Kustannuksista tai niiden korvaamisesta ei vielä ole tietoa, mutta koulunkäynti aloitetaan kahdella opettajalla ja yhdellä ohjaajalla, kertoo opetuspäällikkö Kirsi Hyvämäki Vihdin kunnasta.

Varhaiskasvatuksen piiriin kuuluvia alle 7-vuotiaita ukrainalaisia on Vihdin kunnassa muutamia.

– Oletettavasti nyt aloittava Ojakkalan koulun 20 lapsen kapasiteetin luokka kattaa hyvin kouluikäisten ukrainalaisten joukon, joten lisäluokalle ei ole näköpiirissä välitöntä tarvetta. On myös sellaisia huoltajia, jotka eivät ole halunneet lapsiaan kouluun ainakaan vielä kevääksi, vaan haluavat, että lapset käyvät etäkoulua pelkästään Ukrainasta käsin, maahanmuuttokoordinaattori Henri Hallanoro täydentää.

– Ukrainalaisten Suomeen ja Vihtiinkin saapumisvauhti on huomattavasti hidastunut huhtikuun aikana eli kaikkein kovin tulopiikki on toistaiseksi ohi. Tilannetta ei toki voi ennakoida varmalta pohjalta tulevia viikkoja tai kuukausia silmälläpitäen, Hallanoro jatkaa.