Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin kunta hakee yhteistyökumppaneita koululaisten Hobby Hour -harrastustoimintaan

Vihdin kunta hakee paikallisia järjestöjä, yrityksiä ja yksityishenkilöitä palveluntuottajiksi Hobby Hour -toimintaan, jossa tarjotaan lapsille ja nuorille maksuttomia harrastuksia koulupäivien yhteydessä.

Vihti on ollut mukana opetus- ja kulttuuriministeriön Harrastamisen Suomen malli -hankkeessa kevätlukukaudesta 2021 alkaen. Kuluvana lukuvuonna on järjestetty lähes 70 Hobby Hour -harrastusryhmää koulujen tiloissa tai lähiympäristössä.

Vihdin opetuspalvelut on hakenut hankkeelle jatkorahoitusta lukuvuodelle 2022–23, ja siihen liittyvä suunnittelutyö käynnistyy huhti-toukokuun vaihteessa. Harrastustuntien ohjauksesta maksetaan valtionavustuksen turvin tuntikorvaus palveluntuottajalle.

Hobby Hour -harrastustuntien tavoitteena on tukea lasten, nuorten ja perheiden jaksamista tarjoamalla harrastusmahdollisuudet koulupäivien yhteydessä, jotta perheille jää enemmän yhteistä aikaa arki-iltoihin. Lasten ja nuorten yksinolo koulupäivän jälkeen vähenee ja uusien kaverisuhteiden solmiminen mahdollistuu yhteisöllisen harrastustoiminnan kautta, toteaa koordinaattori Pauliina Saarinen-den Hollander kunnan tiedotteessa.

Harrastuksen järjestäjinä voivat olla urheiluseurat, kulttuuritoimijat, nuorisojärjestöt, kunnat ja muut harrastustoimintaa järjestävät yhteisöt sekä yritykset. Kunta voi palkata ohjaajaksi myös harrastuksesta innostuneen ja kokeneen yksityishenkilön. Harrastamisen Suomen mallissa korostetaan myös harrastustuntien laadun tärkeyttä. Ohjaajilla tulee olla substanssiosaamisen lisäksi kokemusta lasten ja nuorten ohjaamisesta.

Palveluntuottaja voi tarjota kerho- tai harrastustoimintaansa täyttämällä kunnan kotisivuilta löytyvä lomake 2.5. mennessä. Lisätietoja saa Pauliina Saarinen-den Hollanderilta.