Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin Unicef-vapaaehtoisten kuulumisia

Vihdin Unicef-vapaaehtoisten ryhmässä oli viime vuonna 31 jäsentä, joista aktiivisesti mukana 13. Lipaskeräystä ei voitu toteuttaa koronan vuoksi, joten vuoden tuotto 3 547 euroa saatiin lähinnä joulumyynnillä sekä nukkemyyntinäyttelyllä.

Joulukorteista saatiin 1 011 euroa, käsitöistä 1 165 euroa, nukeista 695 euroa (36 nukkea), Unicef-lahjoista 144 euroa ja hätäapulahjoituksina 462 euroa. Joulumyynnissä oli mukana 12 myyjää, ja Hanna Nuorinko möi lähes jouluun asti pientä valikoimaa kukkakauppa Fuchsiassa. Toiminnasta ilmoitettiin ryhmän omalla nettisivulla sekä Facebook-sivulla, pari kertaa paikallisissa Fb-ryhmissä sekä Vihdin Uutisissa. Yhteistyötä ryhmä teki Vihdin kunnan (kirjaston) kanssa, Vihdin seurakunnan, Airi Niinistön perikunnan ja Fuchsian kanssa.

Ryhmämme sai vuonna 2021 kolme ansiomerkkiä: Kaarina Kalliokoski kultaisen (20 v.), Kaarina Konttila hopeisen (15 v.) ja Anneli Hämäläinen pronssisen (10 v.). Yhteiskuvasta puuttuvat vuonna 2020 erikoismerkin (30 v.) saaneet Maire Noutama, Pirkko Vainio ja Pirjo Nousiainen sekä kultaisen merkin (20 v.) saanut Marja Juslén ja Kaarina Kalliokoski.

Vihdin Unicef-vapaaehtoiset kokoontuivat vuosikokoukseen 17.3. parin koronavuoden jälkeen ja edelleen varovaisuutta noudattaen. Koska korona edelleen jyllää ja vuosi on jo pitkällä, samat vastuuhenkilöt jatkavat: puheenjohtaja Kaarina Konttila, varapj Mariitta Vauromaa, senioripj Eeva Franssila, rahastonhoitaja, tiedottaja sekä sihteeri Anneli Hämäläinen, tilitysvastaava, lipasvastaava sekä Lasten puolella -kampanjavastaava Raija Wikström ja nukkevastaava Anneli Boström. Vastuuryhmä toimii yhdessä myyntivastaavana (Kaarina K., Mariitta V., Eeva F., Raija W. sekä Annelit B. ja H.).

Ryhmä ei koronatilanteen vuoksi järjestä tänä vuonna Lasten puolella -keräystä, mutta Ukrainan hyväksi kerättiin lippailla ja tempauksilla sekä Vihdin vapaaehtoisen palokunnan Naisjaoston lahjoituksella 1 371 e, mistä lämmin kiitos kaikille. Joulumyynti järjestetään, ja jos tilanne sen sallii ja sopiva tila löytyy Nummelasta, niin myymme myös siellä.

Työtä riittää, sillä 50 miljoonaa lasta kärsii aliravitsemuksen vakavimmasta, henkeä uhkaavasta muodosta. Koronakriisin takia lapsiavioliitot, väkivalta ja lapsityöläisten määrä tulevat taas nousemaan rajusti.

Hyvä uutinen on, että lasten rokottaminen malariaa vastaan alkaa! Joka päivä kuolee malariaan 750 lasta eli yksi lapsi joka toinen minuutti. Maailman terveysjärjestö WHO on suosittanut malarialääkkeen laajaa käyttöönottoa lapsille Afrikan maissa. Malariarokoteohjelma käynnistyy vuosina 2022–25.

Joulukuussa 75 vuotta täyttänyt Unicef saa kaikki varansa vapaaehtoisina lahjoituksina. Tuotoista 72 prosenttia menee lasten hyväksi maailmalla, 6 prosenttia lasten hyväksi Suomessa ja 22 prosenttia keräys- ja hallintokuluihin.

Anneli Hämäläinen

Kuvateksti:

Ansiomerkin saaneita vasemmalta lähtien: 30 v/2020 Isa Ikonen, Olavi Mattila ja Maila Lappalainen sekä 10 v/2021 Anneli Hämäläinen ja 15 v/2021 Kaarina Konttila.