Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HaKi kutsuu Lohjan ja Vihdin alakoululaisia jäähalleille, NuPS torjuu drop out-ilmiötä kehitystuella

Läntiselle Uudellemaalle 51 000 euroa urheiluseurojen kehittämistukea.

Läntisen Uudenmaan urheiluseuroille myönnettiin 51 000 euroa seurojen kehittämistukea. Suurimmat tuen saajat olivat siuntiolainen Pickala Golf, joka sai 20 000 junioritoiminnan kehittämiseen ja Nummelan Palloseura, jonka drop out-ilmiötä ehkäisevään ”Pitovoimaa seurojen nuorille” -hankkeeseen myönnettiin jatkoavustusta 15 000 euroa.

Vihtiläiselle Uudenmaan Pyöräilijät ry:lle myönnettiin 8000 euroa nuorten maastopyöräkouluun ja jääkiekkoseura Harjun Kiekolle 7000 euroa Länsi-Uusimaa luistelee -projektiin.

– Tavoitteenamme on saada kaikki lohjalaiset ja vihtiläiset ykkös- ja kakkosluokkalaiset tutustuman lajiin jäähallilla tulevalla kaudella, kertoo tuesta ilahtunut HaKin toiminnanjohtaja Panu Heinistö.

Raaseporilainen Kraftklubben Eken sain tuhannen euron kehittämistuen nuorten toiminnan kehittämiseen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen myönsi liikunta- ja urheiluseuroille yhteensä 4 615 200 euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään erityisesti matalan harrastuskynnyksen toimintaa lapsille ja nuorille. Lisäksi hallitusohjelmassa on osoitettu seuratukeen vuosittaista lisämäärärahaa kohdennettuna vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastuksen tukemiseksi.

Seuratukea myönnettiin yhteensä 376 hankkeelle. Niistä jatkoa aiemmalle hankkeelle on 145 ja uusia kehittämishankkeita on 231. Tämän vuoden myönnöissä on uusia avustuksen saajia 85

– Koronapandemia on vaikuttanut laajasti seuratoimintaan, mutta kuitenkin vaihtelevalla tavalla eri puolilla maatamme. Osa seuroista on pystynyt korona-aikana kasvattamaan harrastajamääriä, osa tavoittelee kehittämisessä harrastajamäärien palauttamista pandemiaa edeltävälle tasolle, ministeri Kurvinen toteaa.

OKM:n mukaan tämän vuoden hankkeissa on erityisen paljon esillä nuorten drop outin vähentäminen. Toimintaa kehitetään joko perustamalla erityisesti yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille omia harrasteryhmiä, ottamalla nuoria mukaan seuran kehittämiseen, kouluttamalla nuoria ohjaaja-, toimitsija- ja tuomaritehtäviin.