Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkonkylässä siivouspäivä – kylä jaetaan alueisiin

SuurVihdin Kilta järjestää kirkonkylän siivouspäivän lauantaina 7.5. Keskuspaikkana on Kuntalan piha, jossa jaetaan roskapihtejä ja jätesäkkejä, ja jossa Kilta tarjoaa talkoolaisille grillimakkaraa ja mehua.

– Kello 10–12 ollaan grillin kulmilla, kertoo siivouspäivän "kapellimestari" Pasi Saario SuurVihdin Killasta.

– Tapahtuma toteutetaan samalla systeemillä kuin viime vuonna. Kirkonkylä on jaettu siivousalueisiin, joita voi siivota oman aikataulun mukaan, vaikka jo ennakkoon. Varsinaisena siivouspäivänä siivoillaan sitten loput ja kerätään roskapussit.

Facebookiin on kirkonkylän siivouspäivälle luotu oma tapahtuma, ja myös kirkonkylän Fb-sivulla tiedotetaan siivousalueista noin viikkoa ennen tapahtumaa.

– Tavoitteena on hoitaa homma interaktiivisesti. Vuosi sitten saatiin väki liikkeelle, ja moni oli käynyt jo etukäteen keräämässä roskia, Saario sanoo.

Kilta kerää roskasäkit jälkikäteen, jos ei joku saa tuotua niitä roskalavalle. Roskalava jää koko viikoksi Kuntalan pihaan.