Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelan keskustan "Sale-kaavasta" valitettu – kaupan tulo viivästyy?

Nummelan keskustan "Sale-kaavasta" on valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen. Miten tämä vaikuttaa Suur-Seudun Osuuskaupan suunnitteleman Sale-myymälän toteuttamiseen?

– Mikäli asia etenee oikeudessa, eikä muita ratkaisuja esimerkiksi kunnan suunnalta ole mahdollista tehdä, on käsittelyn kesto noin 11,3 kuukautta, eikä sinä aikana rakenneta. Tämän viikon jälkeen tiedämme asiasta enemmän, vastaa SSO:n liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola.

Valituksen kohteena on Vihdin kunnanvaltuuston helmikuussa hyväksymä asemakaavamuutos, joka mahdollistaa päivittäistavarakaupan rakentamisen Vihdintien ja Lohjantien kulmaukseen tyhjälle tontille, jossa aiemmin oli Neste-asema .

SSO suunnitteli rakennustöiden aloittamista nyt keväällä, jolloin Nummelan Sale olisi voinut olla valmis vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa.

Valittaja omistaa naapurikiinteistön, joka sijaitsee kaavamuutosalueen pohjoispuolella Vihdintien varrella.

Valittajan mukaan naapurikiinteistölle kaavamuutoksesta aiheutuvia haittatekijöitä ei ole huomioitu lainsäädännön edellyttämällä tavalla riittävästi: esimerkiksi liikennemäärien kasvuun liittyvä meluselvitys on laiminlyöty. Valittaja vaatiikin, että hallinto-oikeus kumoaa Vihdin kunnanvaltuuston päätöksen lainvastaisena.

Kaavan mukaan kaupan pihaan tulisi liittymät sekä Lohjantieltä että Vihdintieltä. Alustavassa tontinkäyttösuunnitelmassa lastauslaituri on osoitettu korttelialueen pohjoisosaan siten, että kulku tapahtuu Vihdintieltä.

Kaavamääräyksiin kuuluu esimerkiksi melua estävä aita, jolla vähennetään huoltoliikenteestä asumiselle aiheutuvaa häiriötä. Valittajan käsityksen mukaan aita ei kuitenkaan riitä torjumaan lisääntyvästä, erityisesti yöaikaisesta liikenteestä johtuvaa merkittävää haittaa.