Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin 4H: Nuorille yrityskurssi ja kesätyökoulutusta Pestuurinkiin

Vihdin 4H-yhdistys on tehnyt työtä nuorten työelämävalmiuksien ja arvokkaan työkokemuksen edistämiseksi jo yli 22 vuoden ajan.

Yhdistyksessä voi suorittaa leirien ja kerhojen ohjaamisen, dogsitterin sekä nuoren yrittäjän koulutukset pestuukoulutuksen lisäksi.

Yhdistyksessä on käynnissä myös 4H-yrityskurssi: Vihtiin on syntymässä kesäksi neljä nuorten omaa yritystä eri toimialueille. Nuorilla on hauskoja ja kehittämiskelpoisia ideoita, joita hiotaan vielä koulutuksessa toukokuun aikana.

Seuraava maksuton pestuukoulutus nuorille järjestetään tiistaina 17.5 kello 16.30–19 Vihdin kirkonkylässä 4H:n toimistolla. Koulutukseen ei tarvita erillisiä ilmoittautumisia. Verokortti ja tilinumeron tiedot kannattaa ottaa mukaan, muistuttaa yhdistys tiedotteessaan.

Aikaisemmin koulutuksen käyneet nuoret voivat ilmoittautua mukaan päivittämällä tietonsa yhdistykseen ja toimittamalla verokorttinsa.

Tarvitaanko apua juhlien järjestelyissä, pihatyössä, maalauksessa, siivouksessa, matopesussa vai ehkäpä lasten tai lemmikin hoidossa? Vihdin 4H:n Pestuurinki ja nuoret 4H-yrittäjät järjestävät kotitalouksiin ja yrityksiin lisäkäsiä avuksi. Kaikki Pestuuringissä mukana olevat nuoret ovat käyneet yhdistyksen järjestämän Työt alkavat -koulutuksen sekä osa 4H-yrityskurssin.

Pestuuringin ja 4H-yrityskurssin tavoitteena on saada kaikki koulutuksen käyneet nuoret työllistettyä. Nuoret ovat 14–20-vuotiaita ja innokkaita saamaan uusia kokemuksia ja mahdollisuuksia työntekoon. Erityisesti nuoret toivovat saavansa pidempiaikaisia töitä kuten toistuvia ruohonleikkaus- tai lastenhoitokeikkoja. Pestuuringin työntilaajat ovat olleet pääsääntöisesti tyytyväisiä työntekijöihinsä. Monet työllistävätkin tutuiksi käyneitä nuoria toistuvasti.

Nuoret voivat hyödyntää Vihdin 4H-yhdistyksessä suoritettua koulutusta lähtiessään opiskelemaan eri paikkakunnille.

– Monet säästyvät jopa opintolainan ottamiselta, kun he pystyvät hyödyntämään 4H-koulutusten kautta saatua osaamistaan tekemällä töitä opintojensa ohella, toteaa Vihdin 4H:n toiminnanjohtaja Mirva Lindfors.

Pestuutyön hinta työn tilaajalle on 19 euroa tunnilta sisältäen arvonlisäveron (24 %). Nuorten palkkaaminen on työn tilaajille verotuksessa kotitalousvähennyskelpoista. Nuorilla on tapaturmavakuutus yhdistyksen toimesta ja yhdistys maksaa työntekijän palkan ja kaikki lakisääteiset työnantajakulut.

Työtilauksia otetaan vastaan toistaiseksi osoitteessa vihti@4h.fi ja kesäkuun alusta aina maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10–14 p. 040 5804 687 tai milloin tahansa sähköpostitse. Työtilauksia voi tehdä syksyyn saakka.