Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Asemantien suojatiesaarekkeen siirtotyöt käynnissä: Konkreettisimmat haitat liikenteelle ovat kaventuneet kulkuväylät ja laskettu nopeusrajoitus

Asemantien suojatiesaarekkeen siirtourakka Nummelan keskustassa on alkanut. Urakan aikana rakennetaan liikenneturvallisuussyistä Asemantielle uusi suojatiesaareke noin 20 metriä pohjoiseen eli Nummelan keskustan suuntaan ja vanha saareke poistetaan. Töiden aloitus siirtyi aiotusta viikolla.

– Töiden aloitukselle tuli päivän parin viive ja urakoitsijan kanssa yhdessä totesimme, että on parempi siirtää aloitus seuraavalla viikolle, jotta saadaan työmaa järkevämpään vaiheeseen ja viikonlopulle kohdistuva haitta liikenteelle minimoitua, kunnallistekniikan rakennuttajainsinööri Jonas Lindgren Vihdin kunnasta kertoo.

Työmaa on aloitettu uuden reunakivilinjan rakentamisella ja jatkuu ajoradan reunan levityksillä. Seuraavaksi tehdään alikululta johtavan uudelleen linjattavan kevyen liikenteen väylän osuuden pohjatyöt. Edellisen jälkeen seuraavana on vuorossa uuden saarekkeen rakentaminen, vanhan saarekkeen purku, aidan rakentaminen, kiveystyöt ja viimeisenä vuorossa ovat päällystystyöt ja viimeistelytyöt.

– Konkreettisin haitta liikenteelle on alkuvaiheessa aavistuksen kaventunut ajorata ja laskettu nopeusrajoitus sekä kaventunut kevyen liikenteen väylä Asemantien länsipuolella. Töiden edetessä autoilijoiden on syytä varautua satunnaisiin lyhytkestoisiin liikenteen pysäytyksiin. Kevyelle liikenteelle suurin muutos tulee olemaan uuden tienylityspaikan käyttäminen. Työt pyritään toteuttamaan niin, että liikenteelle aiheutuva haitta on mahdollisimman vähäinen. Töiden arvioidaan valmistuvan toukokuun loppuun mennessä, Jonas Lindgren jatkaa.