Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Etelä-Nummelan kahdesta kaavasta valitettu – valittajana Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri

Etelä-Nummelan osayleiskaavasta on valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen, samoin Etelä-Nummelan työpaikka-alueen eli Rostin yrityspuiston asemakaavasta. Kunnanvaltuusto hyväksyi molemmat kaavat tammikuussa.

Etelä-Nummela on Vihdille strategisesti tärkeä kasvualue. Kunnanhallitus pyytää lausunnoissaan valitusten hylkäämistä.

– Tottakai harmittaa, että on jätetty valituksia. Kyllä ne hidastavat alueiden kehittämistä, mikä on valitettavaa, sanoo kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Kunnanjohtajan mukaan Etelä-Nummelan kaavat veisivät Vihtiä vahvasti eteenpäin ja toteuttaisivat kuntalaisten parasta.

– Emme näe, että kaavojen valmistelussa olisi ollut puutteita. Olemme päinvastoin valmistelleet esimerkiksi Rostin yrityspuiston osalta uuden kaavaesityksen, jotta pystymme huomioimaan nähtävilläolon aikana esille tulleet asiat.

– Olemme juuri antaneet hallinto-oikeudelle kunnan vastineet valituksiin liittyen. Toivottavasti ne pystyvät perustelemaan näkemyserojen kohteena olevia asioita, ja pystyisimme etenemään hyväksyttyjen kaavojen mukaan.

Suomen Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri on valittanut molemmista kaavoista ja vaatii niiden hyväksymispäätöksiä kumottaviksi.

Valittajan mukaan molemmissa kaavoissa on useita ratkaisuja, joissa ei ole huomioitu kaavaa varten tehdyissä luontoselvityksissä todettuja luontoarvoja. Perusteena on lisäksi yhdyskuntarakenteen ekologisen kestävyyden vastaisuus.

Rostin yrityspuiston asemakaavaa koskeva valitus kohdistuu myös alueella sijaitsevaan lähteikköön ja muihin luontokohteisiin. Valittajan mukaan asemakaava ei perustu riittäviin selvityksiin siitä, miten työpaikka-alueen toteuttaminen vaikuttaa luontoon.

Etelä-Nummelan työpaikka-alueen kaavasta on valittanut myös kaksi yksityistä henkilöä.

Rostin yrityspuisto on 146 hehtaarin alue moottoritien ja Vanhan Turuntien välissä. Osayleiskaavan alue on iso: noin 13,5 neliökilometriä Hangon-radan, Meritien, Porintien ja moottoritien välissä.