Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Salisusien ja Lohjan Salibandyn juniorit voitokkaina sarjoissaan

Lohjan Salibandyn P15 -joukkue ja LoSB:n ja Vihdin Salisusien yhdistelmäjoukkue P16 ottivat salibandykauden päätösotteluissa voitot ja saivat mitalit kaulaan.

P16- joukkueella alkoi syksyllä 2021 kolmas kausi päävalmentaja Janne Ryönänkosken valmennuksessa. Kun sekä LoSB:n että Vihdin Salisusien joukkueista jäi pelaajia edellisen kauden jälkeen pois, päätettiin perustaa yhteisjoukkue. Yhteistyöllä varmistetttiin pelaajille mahdollisuus jatkaa salibandyn pelaamista lähiseudulla.

– Kun pelaaja saa pelata iästä riippumatta omalla tasollaan, on pelaaminen mielekästä, Ryönänkoski sanoo.

Joukkue sai ajoittain myös apuja P15 -joukkueelta, mikä helpotti tilannetta flunssa- ja koronapoissaolojen aikana. Kausi aloitettiin KWMC -kutsuturnauksella syyskuussa ja sieltä oli heti kotiin tuomisina pronssimitalit. Syyskuussa joukkue osallistui myös Tupla Cup -turnaukseen, josta irtosi turnausvoitto. Tämän jälkeen joukkue pelasi Salibandyliiton Etelä-Suomen alueellista kilpasarjaa. LoSB/VSS sijoittui alku- ja jatkosarjassa lohkon ykköseksi ja voitti Etelä-Suomen kilpasarjan. Tämä asetti odotukset valtakunnallista lopputurnausta ajatellen korkealle, vaikka tiedossa oli, että tulossa oli tiukka ja tasainen sarja, kun alueellisten kilpasarjojen voittajat ja toiseksi tulleet kohtasivat 23.4. – 24.4.2022 Espoossa lopputurnauksessa.

Lopputurnaus lähti käyntiin hieman vaisusti, vaikka ensimmäisestä pelistä saatiin voitto. Jos jokaiseen turnaukseen on osuttava yksi huono peli, se onneksi osui toiseen peliin, jolloin LoSB/VSS oli jo varmistanut välieräpaikan. Välierissä joukkue hävisi niukasti turnauksen lopulta voittaneelle kouvolalaiselle Sudet SB punaiselle, joten joukkue lähti hakemaan pronssia.

– Pronssipelin voittaa yleensä se joukkue, jota välierätappio harmittaa vähemmän tai joka haluaa voittoa enemmän. Olimme henkisesti huomattavasti valmiimpia peliin, kuin vastassa ollut EräViikingit Musta, Ryönänkoski kertoo. Pronssipeli oli taas tuttua, vapautunutta LoSB/VSS -peliä ja pronssimitali irtosi vakuuttavan 11-2 voiton jälkeen.

Kauden tavoitteena oli pelata rennosti, mutta tosissaan. Pelit olivat aikaisempaa fyysisempiä, mutta itse pelitapa koostui samoista asioista, joita oltiin jo aikaisemmilla kausilla opeteltu.

– Joukkueen menestys, mutta myös yksilötason onnistumiset, peli-ilo ja onnistumisen riemu siitä, että poja pääsevät peliuralla eteenpäin, ovat jääneet kaudesta hyvin mieleen, Ryönänkoski iloitsee. Joukkueella on vielä edessä Alueliigan finaalipeli.

LoSB P15 -joukkue lähti myös kilpasarjaan kaudelle 2021 – 2022. Yksinkertainen alkusarja ei mennyt odotusten mukaan, vaikka pelit olivat tasaisia, joten uutta vauhtia lähdettiin hakemaan karsintojen jälkeen haastajasarjasta. Päävalmentaja Jere Mäkisen mukaan pelitapaan tehtiin kauden aikana muutoksia mm. pallonhallintaan ja puolustuspelaamiseen. Tämä tuotti tulosta, sillä jatkosarjassa tuli 16 voittoa, 1 tasapeli ja vain 1 tappio.

– Pelaajat eivät olleet karsinnan jälkeen tyytyväisiä omaan suoritukseensa ja tämän jälkeen joukkueessa näkyi erilainen motivaatio ja into treenata, Mäkinen kertoo.

Pelitavan ja treenaamisen lisäksi joukkueessa keskityttiin kauden aikana myös mm. ravintoasioihin urheilevan nuoren näkökulmasta. Tarkoituksena on ollut kehittää pelaajia kokonaisvaltaisesti. Kauden aikana jokainen kenttäpelaaja pääsi pisteille, mikä kertoo onnistumisista laajalla rintamalla.

P15 -joukkue voitti jatkosarjan ja pelasi 24.4. haastajafinaalissa, jossa oli vastassa KorsKa Vantaalta. LoSB:n peli oli helpon oloista ja maaleja nähtiin paljon. Finaalin voitto numeroin 8-4 huipensi kauden ja pokaali kiersi pelaajalta toiselle. Kultamitalit kaulassa lähdetään rakentamaan uutta kautta.

Joukkue jatkaa kesän aikana fysiikkatreenejä ja ensi kaudella joukkue lähtee pelaamaan alueellista kilpasarjaa.