Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lohjan järviyrittäjät: ”Lohjanjärvellä on mahdollista nähdä ja kokea vaikka mitä”

Lohjanjärven ympärille yhteistä ja yhtenäistä pöhinää! Enemmän on enemmän!

Tämä oli yrittäjillä ajatuksena, kun he perustivat Lohjanjärven Yrittäjät ry:n. Järviyrittäjien yhteiset verkkosivut avautuivat juuri, lisäksi on toteutettu yhtenäinen ilme ja yhteinen logo.

– Logon avulla voimme mainostaa, että kuulumme tähän hienoon yhteisöön, yhdistyksen puheenjohtaja Jani Méling sanoo.

Lohjanjärven Yrittäjiin lukeutuu tällä hetkellä yksitoista yritystä, joiden palvelut ovat hyvinkin erilaisia, mutta joita järvi yhdistää. Mukaan joukkoon mahtuu vielä muitakin.

– Säännöissä lukee, että olemme Lohjanjärven ympärillä toimivia ja järven palveluita kehittäviä yrityksiä, Méling kertoo. Hän itse pyörittää Lauttaravintola Kaljaasia. Lohjanjärven Yrittäjien varapuheenjohtaja ja Fun4Rentin yrittäjä Riku Loman jatkaa: – Yhdistyksen tavoitteena on tehdä Lohjanjärvestä entistäkin parempi paikka.

Tämä onnistuu lisäämällä palveluita ja verkostoitumalla.

– Jotkut kysyvät, että ettekö syö toisiltanne asiakkaita. Meidän ainoita kilpailijoita ovat ne, jotka jäävät kotiin makaamaan, Villa Haikari Kesäolohuoneen Ulla Härmä huomauttaa.

Järviyrittäjät kertovat, että yhteistyötä on yrittäjien kesken ollut ennenkin. He antavat konkreettisia esimerkkejä: on lainattu työntekijöitä, ostettu toiselle tiskiainetta, siirretty vitriiniä ja vaihdettu rahaa. On heitelty yrittäjäkavereille kehitysideoita. Ja tietysti on vinkattu asiakkaille toisten yrittäjien palveluista. Jos itsellä on ollut täyttä, on neuvottu eteenpäin.

– Ei se ole minulta pois, Riku Loman painottaa.

Nyt yhteistyöstä on tehty virallisempaa ja näkyvämpää. Yrittäjät kertovat haluavansa näin edesauttaa myös Lohjan matkailua kaikkineen. Yhteistyötä kaupungin kanssa he kehuvat hyväksi ja kiittävät matkailua kaupungin puolesta edistettävän suurella sydämellä.

Asiakkaita yritysten yhteistyö auttaa, koska tietoa on jatkossa helposti saatavilla yhdestä osoitteesta. Samalta sivulta löytyvät niin järviyrittäjien uutiset kuin linkit kunkin yrityksen omille verkkosivuille.

– Lohjanjärvi on iso ja Lohjanjärvellä on mahdollista nähdä ja kokea vaikka mitä, Jani Méling vinkkaa. Aina tulee myös uutta koettavaa, sillä nämä yrittäjät eivät lepäile laakereillaan.

– Täällä on maailman parhaat järviyrittäjät, PURE Experiencen yrittäjä Elina Kaukojärvi hymyileekin.

Esimerkiksi Fun4Rentin tämän kesän uutuus on paljuvene, joka puksuttaa järvellä sähkömoottorin voimin. Skumppajumpat tekevät paluun Villa Haikari Kesäolohuoneeseen viitenä kesäaamuna. Aurlahti Rantakafe tuo terassille lisämyyntipisteen. Lauttaravintola Kaljaasin uutuus on keskellä järveä sijaitseva vuokrattava sauna ja kattoterassi.

Kaiken tämän keskellä on upea järvi.

– Lohjanjärvi on ainutlaatuinen ympäristö, Aurlahti Rantakafen Pia-Liisa Meriranta sanoo. Tiia Meriranta lisää: – Järvi on tarpeeksi lähellä keskustaa, mutta tarpeeksi kaukana niin, että täällä on hiljaista.

Lohjalla on paljon mökkiläisiä – mutta kaupunkilaisetkin voivat järven äärellä tuntea olevansa kuin mökillä.

– Postikorttifiilis, Kaukojärvi kiteyttää.