Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon marttavinkki Vihdistä | Pese ikkunat pari kertaa vuodessa – Keväällä kannattaa odottaa puiden siitepölykauden loppumista

Ikkunat kannattaa pestä kerran tai pari kertaa vuodessa. Keväällä moni odottaa, kunnes puiden siitepölykausi on ohi, jotta ikkunat pysyvät kauemmin puhtaana.

Ikkunoiden pesu aloitetaan sälekaihtimien puhdistuksesta. Sen voi tehdä imuroimalla tai pyyhkimällä kuivalla tai nihkeällä mikrokuituliinalla molemmin puolin.

Sen jälkeen imuroidaan ikkunan pienet, puitteet ja ikkunalaudat, minkä jälkeen ne pestään kostealla mikrokuituliinalla. Pesuveteen voi lorauttaa vähän yleispesuainetta tai tiskiainetta. Pesu aloitetaan aina puhtaimmista osista.

Varsinaiseen ikkunapesuun tarvitaan sanko, ikkunanpesin tai mikrokuituliina, kuivainlasta, kuiva liina viimeistelyyn sekä esimerkiksi astianpesuainetta ja etikkaa. Sopiva sekoitussuhde on 5 litraa lämmintä vettä, 0,5-1 tl tiskiainetta ja 2 rkl etikkaa.

Lattia kannattaa suojata ikkunoiden edestä vaikka sanomalehdellä tai isolla pyyhkeellä. Ikkunat voi myös ennen pesua pyyhkiä pölystä kuivalla tai nihkeällä liinalla niin pesuvesi ei likaannu heti.

Kun ikkuna on pesty niin, että se on varmasti puhdas, se kuivataan napakalla lastalla ylhäältä alas yhtämittaisella vedolla.

Lasta kuivataan jokaisen vedon jälkeen. Lopuksi viimeistellään nurkat kuivalla liinalla tai talouspaperilla.

Ikkunat kannattaa pestä niin ettei aurinko paista niihin suoraan. Lämpö kuivattaa ikkunat kesken pesun.

Tässä sarjassa Vihdin martat jakaa marttavinkkejä.