Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aikojen takaa | Vihtiläisnuoret saivat harjoitella Internetin käyttöä nuorisokeskuksessa 1995

Vihdin paikallissanomalehti Luoteis-Uusimaa täyttää syksyllä 70 vuotta. Tässä juttusarjassa kurkistetaan lehden vanhoihin numeroihin.

27 vuotta sitten Nummelan S-marketin pihassa juhlistettiin ensimmäisen hyötyjätepisteen avajaisia. Helle hehkui ja Nummelan soittokunta musisoi. Vihti oli edelläkävijä Länsi-Uudenmaan Rosk’n Rolliin kuuluvien 13 kunnan joukossa, sillä hyötyjätepisteiden verkko otettiin käyttöön ensimmäisenä. Yhteensä Vihdin kunnan alueelle tuli 14 hyötyjätepistettä heinäkuuhun mennessä. Edellisenä vuonna 1994 Vihti tuotti jätettä 9 500 tonnia, josta 70 prosenttia oli kotitalousjätettä.

Nuoren työstä perittävä korvaus oli 20 markkaa tunnilta

Vuonna 1995 Vihdin kunta panosti myös teiden kunnostukseen ja päällystystöihin. Kunnan päällystystyöt teki Lemminkäinen Oy ja urakan summaksi tuli hieman yli miljoona markkaa. Päällystyskohteita tarkennettiin urakan edetessä, mutta ensisijaiset päällystyskohteet sijaitsivat Vihdin kirkonkylässä, Nummelassa ja Ojakkalassa. Kesäkuun alussa Lemminkäisen pikimiehet saivat valmiiksi Veljestentien päällystämisen Vanha-Nummelan alueella.

Kesän alussa työtä oli tarjolla myös nuorille. Pestuuringin kautta oli tuolloinkin mahdollista palkata edullista työvoimaa puutarha-, siivous-, maalaus- ja korjaustöihin. Nuorisokeskus oli käynnistänyt nuorten Kesätyö-Apaja -hankkeeseen liittyvän työllistämisprojektin, johon oli saatu mukaan kahdeksan nuorta Nummelassa ja viisi kirkonkylässä. Asiakkaan oli mahdollista tilata nuori kesätyöntekijä tunniksi, päiväksi tai vaikka viikoiksi, vakuutti nuorisotyöntekijä Pia Flinkman Nummelan nuorisokeskuksesta. Nuoren työstä perittävä korvaus oli 20 markkaa tunnilta, eikä sosiaali- tai muita kuluja tullut.

Nuorisokeskuksessa tarjottiin muutakin vaihtoehtoista tekemistä, ja samoissa tiloissa ollut Nuorten Tietovarasto antoi nuorille mahdollisuuden tutustua tietokoneen käyttöön sekä harjoitella Internet-verkon käyttämistä. Nuorten tietovarasto oli kesäaikana avoinna iltapäivisin maanantaista torstaihin ja työntekijä Seija Hyytiäinen oli nuorten apuna ja tarvittaessa opasti tietotekniikan kanssa alkeista lähtien.

Aikojen takaa -palstalla kurkistetaan vanhoihin Luoteis-Uusimaan numeroihin. Tekstin koonnut Salla Silmu.