Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Otalammen vakava mopo-ongelma esillä tapaamisessa: Valtuusto-aloitteilla kylään ohjattua nuorisotoimintaa ja mopoille oma ajoalue

Valtuusto-aloitteilla pyritään saamaan kylään enemmän ohjattua nuorisotoimintaa ja mopoille oma ajoalue, jotta asukkaita häiritsevä kovaääninen ajaminen loppuisi asutuksen läheisyydessä.

Otalammella järjestettiin kaikille kyläläisille tarkoitettu tapaaminen lähiliikuntapaikan laavulla perjantaina 6.5. Tapaamisen aiheena oli asukkaita häiritsevä kovaääninen mopoilu.

Paikalle saapui parisenkymmentä mopoilijaa ja muutama kylän asukas sekä runsaasti Otalammen kunnanvaltuutettuja yli puoluerajojen ratkomaan ongelmaa. Yhteisillä tapaamisilla pyritään saamaan koko kylä kasvattaa -henki takaisin.

Tapahtuman järjestivät Otalammen alueen kunnanvaltuutetut.

Kovaääninen mopoilu on jokakeväinen ongelma koko Vihdin alueella. Ajan trendinä on viritellä mopoja ja yleisesti ottaen kova ääni tulee juuri viritetyistä mopoista.

Poliisin mahdollisuudet valvoa meluasiaa ovat rajalliset:

– Lain mukaan tarpeeton ja häiritsevä ajoneuvolla ajaminen on kielletty. Lain vastaiseen toimintaan puututaan sakottamalla sekä keskustelemalla nuorten kanssa. Ilmoittaminen häiritsevästä toiminnasta poliisille on tärkeää, mutta on hyvä muistaa, että valvonta on haastavaa, nummelalainen poliisi Ville Saukkola kertoo.

Noin 900 asukkaan Otalammella ongelma on kärjistynyt Otalammen yhtenäiskoulun ja Otalammen S-Marketin ympäristöön. Alueella on runsaasti asutusta. Asukkaat kertovat mopojen kovan metelin häiritsevän yöunia ja esimerkiksi pienillä lapsilla on nukkumisvaikeuksia.

– Alueella on paljon lapsiperheitä, jotka mielellään asuvat koulukeskuksen ja päiväkodin lähellä, kertoo valtuutettu Satu Mali (vihr.).

Tapaamisessa päätettiin kahdesta valtuustoaloitteesta, joilla toivotaan olevan vaikutusta meteliongelmaan jollakin aikavälillä. Ensimmäisessä valtuustoaloitteessa halutaan Otalammelle lisää ohjattua nuorisotoimintaa Vihdin nuorisopalveluilta.

– Otalammella ei ole säännöllistä toimintaa nuorille. Nuorille pidetään tapaaminen kerran kuussa. Viimeksi paikalle tuli 80 nuorta. Nuoret ovat itse toivoneet vapaa-ajantoimintaa koululle.

– Otalammella kokoontuu paljon nuoria myös naapurikylistä. Otalammelle tullaan esimerkiksi Vihtijärveltä, Haimoosta, Selistä, Ojakkalasta ja Nummelasta, Mali kertoo.

Toinen valtuustoaloite käsittelee omaa mopoilupaikkaa:

– Mopoilu kaupan pihalla ja koulun läheisyydessä häiritsee monen ihmisen yöunia. Olemme kartoittaneet maita, peltoja ja tienpätkiä, jonne voisi rakentaa mopoilupaikan.

– Meluhaitta on myös mainehaitta. Korkeasti koulutetut ihmiset ovat muuttaneet pois, kun asumisrauhaa ei ole, Mali jatkaa.