Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Attendon ja Mehiläisen tehostetun palveluasumisen sopimukset jatkuvat Vihdissä

Attendon ja Mehiläisen ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen sopimukset Länsi-Uudellamaalla jatkuvat. Vihdin ja Karkkilan perusturvakuntayhtymä Karviainen tiedotti asiasta viime viikon tiistaina. Lohjan vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen vahvistaa, että sopimuksen jatkuminen koskee myös Lohjaa.

Terveydenhoito- ja hoivapalveluyritykset Attendo ja Mehiläinen irtisanoivat sopimukset huhtikuun alussa. Syyksi ilmoitettiin, että kunnat eivät ole olleet valmiita maksamaan hoivapalveluista riittävää hintaa 1. 4. 2023 alkaen. Hoivapalvelujen tuottaminen on kallistumassa, koska lakisääteinen hoitajamitoitus kasvaa 0,7 hoitajaan asukasta kohti huhtikuussa 2023.

Länsi-Uudenmaan kunnat ovat päässeet neuvotteluissa yksimielisyyteen hinnoista palveluntuottajien kanssa.

Kuntayhtymä Karviaisen johtaja Timo Turunen sanoo, että uusi hinta tulee voimaan vuoden 2023 alusta, eli hyvinvointialueen aloittaessa.

– Hyvinvointialue tiedottaa asiasta, kun viralliset päätökset sopimushinnasta on tehty. Tämän vuoden osalta jatketaan aikaisemmin sovitulla hinnalla.

Suominen sanoo, että hintoihin on tiedossa ”merkittävä korotus”.

– Lopullinen summa täsmentyy varmasti, kun mm. työmarkkinaratkaisut selkiytyvät.