Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin kamarikuoron kevätkonsertti: ”Tulossa on konsertti, joka jää mieleen soimaan”

– Kerrassaan upea konsertti tulossa. Sellainen, joka jää mieleen soimaan, hehkuttaa Vihdin kamarikuoron hallituksen puheenjohtaja Päivi Niemelä.

Primavera-konsertti järjestetään Vihdin kirkossa ensi sunnuntaina. Konsertissa kuullaan John Rutterin Requiem eli sielunmessu. Esiintymässä ovat kamarikuoron ohella sopraano Johanna Isokoski sekä Rutter-ensemble. Kuoroa johtaa Jorma Hannikainen ja urkurina on Vihdin seurakunnan johtava kanttori Kaisa-Leena Hannikainen. Konsertissa kuullaan lisäksi suomalaista kuoromusiikkia sekä Johanna Isokosken yksinlaulua.

– Solisti Johanna Isokoski on heleä-ääninen sopraano, Niemelä kertoo. Isokoski on laulanut vierailevana solistina Vihdin kamarikuorossa ennenkin, viimeksi isänpäivän konsertissa. Isokoski on ollut solistina myös muun muassa Suomen Kansallis-oopperassa, Vaasan kaupunginteatterissa sekä Ilmajoen musiikkijuhlilla.

Niemelä kertoo Vihdin kamarikuoron harjoitelleen intensiivisesti konserttia varten.

– Vaikka kuorossakin on koronatapauksia ollut, olemme pystyneet harjoittelemaan tiiviisti ja pitämään muutaman leirinkin: toisen Riuttarannassa ja toisen Nummelassa seurakuntakeskuksella. Lataus on kuorolaisilla korkealla, Niemelä hymyileekin.

Huomenna torstaina kuoro harjoittelee vielä laulunopettajien ja kapellimestarin kanssa, sunnuntaina ennen konserttia on kenraaliharjoitus. Niemelä kertoo, että tähän konserttiin on opetusta saatu myös Sibelius-Akatemian laulutaiteen lehtoreilta Sirkka Parviaiselta ja Outi Kähköseltä.

– He ovat olleet meitä luotsaamassa tähän konserttiin. Saatiin siis bonuksena soinnillista kuoro-ohjausta ja saadaan näin kuorolle luotua oma, tasapainoinen soundi.

Vihdin kamarikuoro on perustettu vuonna 2014, ja se on osa Vihdin seurakunnan musiikkitoimintaa. Kamarikuorossa on reilut 30 jäsentä, mukana on myös musiikin ammattilaisia. Kuoron tärkeä tukija on vihtiläinen Elli ja Artturi Hiidenheimon säätiö.

– Vihdin kamarikuoroon otetaan uusia bassoja ja tenoreita laulamaan. Mikäli on kiinnostunut kuorolaulusta, voi ottaa rohkeasti yhteyttä! Seuraamalla facebook- ja verkkosivujamme saa tiedon tulevista koelauluista, Niemelä vinkkaa.

Vihdin kamarikuoron hallituksen puheenjohtaja Päivi Niemelä kertoo, että kevätkonsertin lipputuotto lahjoitetaan Ukrainan lapsiperheiden hyväksi Kirkon Ulkomaanavun kautta.

– He tarvitsevat edelleen ja entistä enemmän apua, Niemelä muistuttaa.

Vihdin kamarikuoron Primavera-konsertti su 22.5. klo 18 Vihdin kirkossa (Kirkkotie 1). Liput 20 euroa, alle 18-vuotiaille vapaa pääsy. Lippuja ovelta tuntia ennen sekä ennakkoon: kukkakauppa Vilikaisla ja kirkkoherranvirasto, Nlan srk-keskus sekä verkkokauppa. Lipputuotot Ukrainan lapsiperheiden hyväksi.