Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kansainvälisyys kannattaa – Vihdin nuorilla hyvät mahdollisuudet kansainvälistyä

Eurooppa-päivän tilaisuudessa käytiin vilkasta keskustelua.

Eurooppa-päivän kunniaksi järjestetyssä tilaisuudessa Vihdin pääkirjastossa 11.5. käytiin vilkasta keskustelua kansainvälisyyden merkityksestä ja tärkeydestä. Paikalle saapui useita vierailijoita kertomaan kokemuksistaan kansainvälisyyden parissa.

Ensimmäisenä vieraana Janne Tamminen Uudenmaan liitosta kertoi Uudenmaan liiton toiminnasta kansainvälisellä kentällä. Hänen mukaansa Suomi ja uusimaa tarvitsevat kansaivälisyyttä kehittyäkseen ja pysyäkseen mukana maailman kehityksessä.

Esitys laajensi käsitystä Uudenmaan liitosta ja näytti, kuinka Uudenmaan liiton kautta pystyy vaikuttamaan Vihtiäkin koskeviin asioihin.

Vihdin lukion ja Kuoppanummen yläkoulun oppilaat pääsivät ääneen seuraavaksi kertoen omien koulujensa kansaivälisestä toiminnasta, erityisesti Erasmus-projekteista.

Keskustelun päätteeksi todettiin, että Vihdin alueen kouluissa oppilailla on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä osaksi kansainvälistä yhteisöä. Opettajat kannustavatkin nuoria lähtemään mukaan mahdollisuuksien mukaan, sillä se avartaa nuoren maailmaa aivan uudenlaisella ja ainutlaatuisella tavalla.

Viimeisenä puhujana Anu Rajajärvi valaisi kuuntelijoita millaista on olla Euro-MEP:in avustajana. Hän, samoin kuin Janne Tamminen, kannusti nuoria hakeutumaan mukaan erilaiseen kansainväliseen toimintaan. Molemmat mainitsivatkin EU:n sekä Uudenmaan liiton tarjoavan kiinnostuneille nuorille mainioita harjoittelu- ja työpaikkoja.

Kirjoittaja on toisen vuoden opiskelija Vihdin lukiossa. Hän on mm. vieraillut Portugalissa Erasmus-ohjelman kautta.