Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelan kirsikkapuistossa tuhotyö: kolme puuta katkottu tarkoituksella

Nummelan kirsikkapuistossa on tuhottu kirsikkapuita, jotka olivat jo päässeet hyvään kasvuvauhtiin.

– Kunnan viherpalvelujen puutarhuri Matti Kuosmanen istutti neljä uutta kirsikkapuuta keväällä 2020, ja niistä enää yksi on pystyssä, harmittelee Vihdin suomalais-japanilaisen yhdistyksen hallituksen jäsen Päivi Veikkolainen.

Kahteen runkoon on jätetty vaaksan korkuiset tapit. Kolmannesta ei näy mitään maanpinnan yläpuolella: siitä on viety tukikepitkin.

Kaarikeskuksen takana, Väinämöisen kentän kupeessa sijaitseva kirsikkapuisto perustettiin vuonna 1994 vihtiläis-japanilaisen ystävyyden kunniaksi. Tuolloin istutettiin 15 puuta, jotka ovat jo korkeita. Ne kukkivat valkoisin kukin, ja hanamia on tarkoitus viettää puistossa sunnuntaina 29.5.

Onpa surullista. Pyydän arboristia käymään katsomassa voiko puita leikkauksella ohjata vai onko suosiolla ostettava sekä istutettava uudet puut. Toivottavasti uudet puut saavat olla rauhassa ja ilahduttamassa kuntalaisia kauniilla kukinnallaan, sanoo kunnan johtava puutarhuri Tea Karjalainen.