Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Viikon marttavinkki Vihdistä | Kevään valmistujaisjuhlien valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Tavoitteena on onnistuneiden juhlien lisäksi nukkua juhlia edeltävä yö rauhallisesti.

Kevään ylioppilasjuhlat ja ammattiin valmistumisjuhlat ovat iloinen perhetapahtuma, joten juhlien valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin tekemällä työsuunnitelma ja sitoutumalla siihen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tavoitteena on onnistuneiden juhlien lisäksi nukkua h-hetkeä edeltävä yö rauhallisesti ja riittävän pitkään.

Ensin on hyvä miettiä kuinka paljon vieraita kutsutaan. Sitten päätetään pidetäänkö ruoka- vai kahvipidot, ketkä osallistuvat juhlien valmisteluihin, paljonko rahaa on tarjoiluun käytössä ja sovitaan kuka häärii keittiössä juhlien aikana.

Sen jälkeen suunnitellaan, miten saadaan vieraat mahtumaan kodin tiloihin vai pitääkö vuokrata jokin isompi tila ja voiko ulkotiloja hyödyntää. Järjestellään kotiin liikkumatilaa, paikka tarjoilu- ja lahjapöydälle, istumapaikkoja riittävästi, lasketaan kylmäsäilytystilat. Mistä saadaan tarjoilu- ja ruokailuastiat sekä -välineet, kahvikupit ja asetit, kuohuviinilasit ja kukkamaljakot.

Tehdään lista tarjottavista, haetaan ohjeet ja tehdään kauppalista. Ostetaanko jotain kaupasta valmiina tai tilataanko pitopalvelusta? Muistetaan erikoisruokavaliot. Onnittelumaljaksi voi valmistaa kuohuviinin rinnalle alkoholitonta hedelmäboolia, joka toimii myös janojuomana sekä juomana kahvin ja teen ohella.

Vieraat viivähtävät yleensä pari tuntia, joten kahvitarjoilu saattaa riittää. Lisäksi pari kolme suolaista vaihtoehtoa, vaikka perinteiset voileipäkakut, cocktail-karjalanpiirakat munavoin kera, kala-, kasvis- tai lihatäytteiset rieskarullat, suolaiset piiraat sienistä, kasviksista, kinkusta, lohesta ja juustoista.

Täytekakkuna toimivat erittäin hyvin tuorejuustokakut, jotka voi valmistaa etukäteen ja pakastaa. Juustokakut vuoissa pinoutuvat hyvin, ne voi ottaa sulamaan edellisenä iltana ja koristella mansikoilla, pensasmustikoilla ja syötävillä kukilla. Pulla, kuivakakut ja pikkuleivät ovat etukäteen hyvin valmistettavissa, menekki kuitenkin on aika vähäistä pikkuleipiä lukuun ottamatta. Niiden tilalle voi laittaa tarjolle hedelmiä ja makeisia.

Jos päädytään ruokapitoihin, riittää pari kolme erilaista salaattia sekä esimerkiksi kylmää kalkkunapaistia ja savukalaa vadilla vihanneksilla koristeltuina sekä patonkia. Tällöin kahvipöytään tarvitsee jättää vain täytekakku ja ehkä piparit.

Tällä palstalla Vihdin Martat jakaa marttavinkkejä.