Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Karnevalistinen karjakkokulkue: pienen kylän suurta elämää Vihdin Jokikunnalla

Jokikunnan karjakkokulkue -tapahtuma puhallettiin eloon kahden vuoden tauon jälkeen. Karjakoiksi pukeutuneet kyläläiset vaelsivat kulkueena Jokikunnan koululta Hills By GoGolfin klubitalolle julistaen aurinkoista kesää Vihtiin.

Tämä riemastuttavan näköinen joukkio ilahdutti ohi ajavia autoilijoita vilkutuksillaan. Kulkueessa noudatettiin turvallisen kulkemisen sääntöjä paikoin vilkkaastikin liikennöidyn Jokikunnantien varrella. Aurinkoinen sää helli tapahtumaan osallistuneita ja nostatti osaltaan hyvän mielen tunnelmaa kulkueessa.

Kulkueeseen liittyvä karnevalistisuus antaa luvan vapauttavalle hulluttelulle, jota normaalisti ei tekisi.

Ari-Pekka Miettinen

Karjakkokulkueen perustaja Ari-Pekka Miettinen näkee hauskassa toiminnassa syvemmän merkityksen:

– Karjakkokulkue on pienen kylän suurta elämää. Se tuo arkiseen ja totuttuun ympäristöön jotain normaalista poikkeavaa ja on siksi virkistävää. Kulkueeseen liittyvä karnevalistisuus antaa luvan vapauttavalle hulluttelulle, jota normaalisti ei tekisi.

Tapahtuman päätteeksi kylätoimikunnan puheenjohtaja Päivi Viitavuorelle ojennettiin kunniakirja kiitokseksi ahkerasta työstä kylän hyväksi. Viitavuori on toiminut puheenjohtajana usean vuoden ajan ja edistänyt ansioituneesti yhteistä toimintaa Jokikunnalla. Viitavuoren johdolla kylätoimikunta jatkaa yhteisen toiminnan suunnittelua, johon jokaisella kyläläisellä on mahdollisuus vaikuttaa.