Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lapsiperheet tutustuivat Satumetsään: 300–400 kävijää Nummelan harjulla

Kun Nummelan harjulle ilmestyi Satumetsä, kävi Tarmonmajan luona kova kuhina. Kaikkiaan 300–400 kävijää kierteli useilla toimintapisteillä.

Metsässä saattoi osallistua Menninkäisten luontokouluun ja Omituisten otusten taidekouluun. Siellä saattoi myös tutustua Peikkojen kevääseen ja Velhojen tarinakiviin tai löytää Punahilkan sukat narulta. Merirosvojen temppuradalla sekä frisbeeradalla pystyi testaamaan omia taitojaan. Kasvomaalauspiste oli suosittu. Parkkipaikalla sai tutustua ihan oikeaan paloautoon ja ambulanssiinkin. Sekä lapsilla että aikuisilla oli myös mahdollisuus osallistua ISON Satumetsätaulun luomiseen.

Hyvän mielen tapahtumaan oli vapaa pääsy. Myös Ukrainan pakolaisille lähetettiin kutsu tapahtumaan ja heille annettiin lipukkeita maksullisiin pisteisiin. Pieniä maksuja nimittäin kertyi poikkeamisesta kahvi-, lettu- tai makkarakojuilla tai hyppäämisestä ponikyytiin. Hattarakojulla joutui jopa jonottamaan. Moni pääsi ensimmäistä kertaa elämässään maistamaan hattaraa. Mutta maistui se kyllä niillekin, jotka tiesivät jo ennestään, miten makealta ja hyvältä hattara maistuu.

Keppihevospisteen luona oli ihana nähdä, miten pienimmät ratsastajat ensin ujostelivat kovasti, sitten uskaltautuivat radalle, innostuivat ja lopulta silmät loistaen saivat ruusukkeen palkinnoksi hienosta suorituksestaan, Hiidenveden zontakerhon puheenjohtaja Johanna Ovaska kertoi tapahtuman jälkeen.

– Kiitos, että järjestätte tällaisen koko perheen tapahtuman, oli usein kuultu palaute lasten vanhemmilta mm. Päivi Nikanderille, joka oli tapahtumajärjestelyjen kantava voima ja koordinaattori.

Kiitoksia saatiin myös somen kautta. Monet vanhemmat olivat sitä mieltä, että tällaisia tapahtumia voisi olla useammin.

Tapahtuman järjestäjistä oli hauskaa touhuta isolla porukalla yhdessä muiden toimijoiden kanssa, mutta vielä hauskempaa oli katsella lasten riemua heidän nauttiessaan liikkumisesta ja uusista kokemuksista.

Järjestäjinä olivat Lions Club Vihti, Hiidenveden zontakerho, MLL Vihti, Vihdin ev-lut. seurakunta, Vihdin kunnan kirjasto, Vihdin kuvataidekoulu, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, Mirkun talli ja Maisa Litja sekä ArtWay.

Useampi paikallinen yritys tuki tapahtuman onnistumista arpajaisvoitoilla ja tavaralahjoituksilla.