Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Piknikille Vihdin kirsikkapuistoon – tiedätkö missä se on? Ja mikä on puiston historia?

Vihdin suomalais-japanilainen yhdistys järjestää hanamin sunnuntaina 29.5. kello 15–18.

Kirsikkapuiden kukinta on tärkeä traditio Japanissa kevään puhkeamisen aikaan. Tällöin kokoonnutaan sakura- eli kirsikkapuiden alle viettämään hanamia eli kukkien katselua. Hanami on vuoden tärkein kansanjuhla Japanissa.

Vihtiin perustettiin kirsikkapuisto vuonna 1994, jolloin oli 15. kesä, kun japanilaiset nuoret Fukuin ja Kagawan lääneistä vierailivat Vihdissä. Kunniavieraaksi 15-vuotisjuhliin tuli myös Fukuin läänin varakuvernööri eli maaherra Watanabe.

Vihdin kunnan silloinen puutarhuri Teuvo Vessman oli valmistanut 15 kirsikkapuun istutuskuopat Kaarikeskuksen taakse puistoon. Ensimmäisen puun istutti maaherra Watanabe, toisen Uudenmaan läänin silloinen maaherra Eva-Riitta Siitonen, ja edelleen Vihdin valtuuston puheenjohtaja Päivi Varpasuo ja kansanedustaja Markku Pohjola. Muut puut istuttivat japanilaisnuorten majoitukseen osallistuneet perheet.

Nippe Nikander toi puistoon muistokiven, johon asennettiin kuparilaatta. Myöhemmin istutettiin vierailujen kunniaksi vielä viisi puuta, yhteensä 20 kirsikkapuuta. Kaikki puut olivat kirsikoita tuottavia eli valkean kukan puita.

Viisi puuta on 2000-luvulla kuollut, vuonna 2019 istutettiin Vihdin suomalais-japanilaisen yhdistyksen 35-vuotisjuhlassa vaaleanpunainen rusokirsikkapuu ja seuraavana vuonna neljä valkean kukan puuta. Toukokuussa huomattiin, että kolme puuta oli ilkivaltaisesti katkaistu tyvestä asti. Vihdin kirsikkapuistossa on nyt siis 17 puuta. Koska puut ovat hedelmiä tuottavia, on niiden kukinta myöhäisempi kuin hedelmättömien punakukkaisten sakurapuiden.

Vihdin suomalais-japanilainen yhdistys järjestää sunnuntaina 29.5. kello 15–18 hanamin toivottavasti täydessä kukassa olevien puiden alla. Japanilaista tapaa seuraten otetaan mukaan istuinaluset ja piknikeväät. Myös japanilaiset vaatteet ja asusteet, esimerkiksi viuhkat sopivat kevään juhlaan.

Kirsikkapuisto löytyy Nummelasta Kaarikeskuksen palvelutalojen takaa. Autot voi parhaiten jättää K-marketin ja Kaarikeskuksen väliselle parkkipaikalle. Sayonara – näkemiin!