Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratalinjan muinaisjäännöskohteiden arkeologiset koekaivaukset alkavat – kaivauksia tehdään myös Vihdissä

Helsingin ja Turun välisen uuden junayhteyden suunnittelun yhteydessä selvitetään ratalinjan arkeologisia muinaisjäännöskohteita. Museoviraston Arkeologisten kenttäpalvelujen kevään ja kesän aikana tekemillä koekaivauksilla selvitetään kohteiden laajuus ja säilyneisyys jatkotutkimustarpeita varten. Työt käynnistyvät toukokuun aikana ja jatkuvat lokakuun loppuun, tiedottaa Turun Tunnin Juna Oy.

Kaivauksia tehdään Vihdin, Espoon, Salon, Kaarinan ja Paimion kuntien alueilla.

Hankealueella on tehty arkeologinen arkisto- ja karttaselvitys vuonna 2010 sekä maastoinventointeja vuosina 2017–2020. Selvitysten mukaan ratalinjalla tai sen välittömässä läheisyydessä, noin 50 metriä leveässä käytävässä, sijaitsee yhteensä 20 kiinteää muinaisjäännöstä ja kolme kulttuuriperintökohdetta.

Kiinteät muinaisjäännökset ovat rauhoitettuja muinaismuistolain perusteella. Kulttuuriperintökohteella tarkoitetaan kohdetta, jonka säilyttäminen on perusteltua sen historiallisen merkityksen ja kulttuuriperintöarvojen takia. Kulttuuriperintökohteet ajoittuvat yleensä 1800–1900-luvuille.

– Nyt käynnistyvillä koekaivauksilla selvitetään muinaisjäännösalueiden laajuus ja säilyneisyys. Kaivauksissa arkeologinen kohde tai sen osa tutkitaan järjestelmällisesti tekemällä koekuoppia ja -ojia. Tehdyt havainnot, rakenteet ja löydöt dokumentoidaan tarkasti jatkotutkimuksia silmällä pitäen, kertoo projektipäällikkö Vesa Laulumaa Museoviraston Arkeologisista kenttäpalveluista.

– On tärkeää, että arkeologiset kohteet selvitetään perusteellisesti suunnittelun yhteydessä. Maanomistajille tiedotetaan kaivausten aloittamisesta ja sisällöstä vielä henkilökohtaisesti kotiin lähetettävällä kirjeellä, kertoo Turun Tunnin Juna Oy:n projektijohtaja Annika Salokangas tiedotteessa.

Koekaivausalueet sijaitsevat pelloilla ja metsissä. Metsäkohteiden työt tehdään kesän aikana ja peltokohteiden työt valmistuvat lokakuun loppuun mennessä.

Koekaivausten jälkeen jälkityö- ja raportointivaihe kestää muutamia kuukausia. Päätökset varsinaisista tutkimuskaivauksista tehdään, kun ratasuunnitelmat ovat valmiit ja radan toteuttamisesta on tehty investointipäätös.