Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Katiskasta kalaa keittiöön -maastopäivä Vihdin Enäjärven kalasatamassa Ojakkalassa

Miten katiskalla kalastetaan ja miten kalasaalis käsitellään?

Se selviää Katiskasta kalaa keittiöön -maastopäivässä lauantaina 11.6. kello 10–14 Vihdin Enäjärven kalasatamassa. Sinne pääsee Ojakkalasta, Riilahdentien ensimmäisestä kaarteesta.

Päivän aiheena on katiskan käyttö sekä kotitarve- että hoitokalastuksessa.

– Opettelemme kalankäsittelyä keskittyen särkikaloihin: jaamme vinkkejä siitä, kuinka hyödyntää särkikaloja ravinnoksi. Myöhemmin syksyllä ja talvella järjestetään erilliset kalaruokakurssit, kertoo vesistö- ja kala-asiantuntija Maj Rasilainen Luvysta, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:stä.

Maastopäivän järjestää Länsi-Uudenmaan HOLA Lake II -hanke.

– Voit osallistua koko päivään tai tulla piipahtamaan vain osaksi päivää. Ilmoittauduthan mieluusti etukäteen Luvyn verkkosivuilla olevalla lomakkeella viimeistään 8.6. Hanke tarjoaa sämpylät ja kahvit ilmoittautuneille, toteaa Rasilainen.

HOLA Lake II -hanke on yleishyödyllinen vesienhoidon kehittämis- ja yhteistyöhanke, jossa on mukana neljä eri toimijaa Suomesta ja Ruotsista. Hankkeessa vahvistetaan paikallisten toimijoiden osallistumista järvikunnostukseen, tuetaan kotimaisen kalan käyttöä ja kartutetaan tietoa kohdejärvien kalakantojen tilasta. Länsi-Uudellamaalla hankkeen kohdejärviä ovat Hiidenvesi ja Vihdin Enäjärvi.

HOLA Lake II -hanke saa osarahoituksen Maaseudun kehittämisrahastosta Ykkösakseli ry:ltä, joka on Leader-toimintaryhmä. Lisäksi hanketta rahoittavat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030 -vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostus -hankkeen sopimusrahoittajia ovat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (Luvy).