Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Ilmailuliiton tukisäätiöltä avustus Nummelan lentokentän ympäristölupaan

"Ympäristöluvan uusinta tukee yleisilmailun jatkumista ja kehittymistä Nummelassa."

Suomen Ilmailuliiton tukisäätiö myönsi Nummelan Lentokenttäyhdistys ry:lle 1 500 euron avustuksen uutta ympäristölupaa ja siihen tarvittavia esimateriaaleja ja tutkimuksia varten.

Lentokenttäyhdistyksen avustushakemuksen mukaan ympäristöluvan uusinta on välttämätön lisääntyneen toiminnan takia: uusi lupa tukee yleisilmailun jatkumista ja kehittymistä Nummelassa.

"Nykyinen ympäristölupa rajoittaa esimerkiksi moottorilentotoimintaa niin paljon, että vuosittaiset operaatio- ja polttoaineen tankkausmäärät ylittyvät jo muutamassa kuukaudessa. Uusi lupa pyrkii poistamaan nämä rajoitukset ja siten mahdollistamaan kentän toiminnan kasvun sekä ympärivuotisen operoinnin", todetaan Lentokenttäyhdistyksen avustushakemuksessa.

Vuoden 2022 avustuksia myöntäessään Suomen Ilmailuliiton tukisäätiö painotti hankkeita, joissa otetaan huomioon nuorison saaminen ilmailun pariin, ilmailun sähköistäminen ja lentopaikkojen kehittäminen. Säätiö myönsi avustuksia 14 500 euron edestä.

Nummelan lentokentän uusi ympäristölupa on parhaillaan vireillä Vihdin kunnan ympäristövalvonnassa. Lupaa ei ole vielä kuulutettu nähtäville.

Vihdin kunnassa on tulossa työn alle myös Nummelan lentokentän asemakaavan muutos.

Parhaillaan Vihdin kunnan verkkosivuilla on kuntalaiskysely, jolla kerätään lähtötietoja ja kehittämisideoita lentokentän asemakaavatyön valmisteluun. Kysely on avoinna 15.6. saakka.