Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Aikojen takaa | Vuoden 1982 tupakanvierotuskurssi oli onnistunut – vain kaksi sortui savukkeisiin

Vihdin paikallissanomalehti Luoteis-Uusimaa täyttää syksyllä 70 vuotta. Tässä juttusarjassa kurkistetaan lehden vanhoihin numeroihin.

Luoteis-Uusimaan 24.11.1982 ilmestyneessä numerossa oltiin huolissaan alhaisesta äänestysprosentista kirkkovaltuuston vaaleissa. Vaaleissa oli käynyt äänestämässä vain 18,76 prosenttia seurakunnan jäsenistä, kun edellisissä vaaleissa äänestysprosentti oli ollut 21,67.

Kirkkoherra Leino Haasinen arvioi alhaisen äänestysprosentin johtuneen sateisesta säästä äänestyspäivänä. Kirkkoherra arvioi syynä olleen myös ihmisten tyytyväisyyden vallitsevaan tilanteeseen.

Seija Hacklin on valittu Vuoden emännäksi.

Lehdessä kerrottiin myös Vihdissä järjestetystä tupakanvierotuskurssista, johon osallistui 50 tuprutteluun kyllästynyttä. Viiden päivän mittaisen kurssin järjestivät Hopearinteen Elämäntavat raittiiksi -yhdistys ja raittiuslautakunta. Kurssin jälkeisellä viikolla pidettiin seurantailta, jossa osallistujat ja vetäjät saivat iloisena todeta, että vain kaksi paikalle saapuneista oli sortunut savukkeisiin. Tosin jutussa mainittiin, että kaikki kurssilaiset eivät suinkaan tässä illassa olleet läsnä.

Samassa Luoteis-Uusimaan numerossa kerrottiin myös, että Seija Hacklin on valittu Vuoden emännäksi. Vihtiläinen Kari Sallinen oli puolestaan ansioitunut Uudenmaan ykkössuunnistajana. Hänen pistemääränsä oli 99.20 ja samalla tuloksella hän on valtakunnallisen rankinglistan kolmonen. Uudenmaan piirin listalle mahtui myös kuusi muta vihtiläistä suunnistajaa.

Saman lehden mielipideosastolla nimimerkki ”Merkki pois ja heti” ihmetteli, miksi Hannankadulla on stop-merkki. ”Mitä tekee stop-liikennemerkki Hannankadun ja vanhan Lohjantien risteyksessä? Oikea vastaus on: ei yhtään mitään! Haluaisin joka tapauksessa vastauksen liikennemerkkiviranomaisilta”, kirjoitti mielipidekirjoittaja.

Luoteis-uusimaan 24.11.1982 ilmestyneessä numerossa kerrottiin, että marraskuu on ollut sateinen ja lämmin Vihdissä. Runsaat vesisateet olivat parantaneet pohjavesitilannetta. Kylmin yö marraskuun aikana oli havaittu 6.11., jolloin Maasojalla mitattiin maanpinnalta -15 astetta.

Lehden ilmoituspalstalla etsittiin kadonnutta poikakissaa, jolla on valkeat etutassut. Kissan löytäjälle luvattiin palkkio.

Aikojen takaa -palstalla kurkistetaan Luoteis-Uusimaan vanhoihin numeroihin. Palstan koosti: Aija Pirinen