Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin joukkoliikenne: äänin 6–3 kunnanhallitus esittää valtuustolle ely-vetoista mallia – HSL:n kannattajat jäivät vähemmistöksi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Vihdin joukkoliikenne järjestetään jatkossa Uudenmaan ely-keskuksen johdolla.

Kun Uudenmaan ely-keskus on valittu vastuutahoksi, se esittää kunnalle päätettäväksi suunnitelman liikenteen järjestämistavasta brutto- tai nettomallilla ja tarkemman aikataulun etenemisestä.

Kunnanvaltuusto kokoontuu maanantaina 6.6. ennen kesätaukoa.

Kunnanhallitus ei ollut yksimielinen, vaan päätös syntyi äänin 6–3. Enemmistö eli oikeisto–keskusta kannatti kunnanjohtajan pohjaehdotusta ely-keskuksen johdolla toimimisesta, kun vasemmisto–vihreät esitti Helsingin Seudun Liikenteeseen (HSL) liittymistä.

Olli Ikonen (sd.) esitti Anu Rajajärven (sd.) ja Ida Välimaan (vihr.) kannattamana, että kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunnanvaltuusto päättää valita joukkoliikenteen toteuttajaksi Helsingin Seudun Liikenteen ja aloittaa sen kanssa jäsenyysneuvottelut.

Kättennostolla suoritetussa äänestyksessä Ikosen esitys sai kolme ääntä. Kunnanjohtajan esitys sai kuusi ääntä: kokoomuksen Leevi Pursiainen, Markku Pietilä ja Tuija Sundberg, perussuomalaisten Veli-Matti Laitinen, keskustan Mikko Lasanen (kok.) ja Tiina Haapala (valtuustoryhmä Tiina Haapala).

Kunnanhallituksen esittelytekstin mukaan ely-vetoinen liikennöinti voi alkaa jo syksyllä 2023. HSL-vetoinen malli voisi mahdollisesti alkaa syksyllä 2024.