Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Mikä kuva symboloi Vihtiä? – Osallistu lukijaäänestykseen Vihdin Uutisten verkkosivuilla

Onko Vihdin symboli jokin näistä? Vai ihan muu – mikä? Linkki äänestykseen jutun lopussa.

Monet tunnistavat paikkakunnan jo yhdestä kuvasta. Mistä symbolista tunnistaisi Vihdin? Kuvat, muistomerkit, rakennukset, nähtävyydet ja festarit symboloivat kokonaista aluetta. Mikä näkyvä tai koettava symboli voisi olla Vihdin erityinen tunnusmerkki?

Vihdin kirkko saavuttaa 250 vuoden iän syksyllä 2022. Kirkonrakentaja Antti Piimäsen suunnittelema kirkko vihittiin käyttöön 29.9.1772. Arvorakennus on kärsinyt kahdesti tuhoisasta tulipalosta. Kirkonkylässä sijaitsevaan kirkkoon mahtuu 500–600 henkeä – se on myös konserttipaikka, joka on tunnettu hyvästä akustiikastaan.

Kokkokalliolta aukeaa kaunis näkymä Hiidenvedelle. Kokkokallio sijaitsee Nummelassa Veikkoinkorven kohdilla, Veikkolan kartanon mailla. Opasteita ei ole.

Lentokenttä on ollut Nummelassa liki 82 vuotta, ensin sotilaskenttänä. Purjelentoharrastajien lisäksi kentällä toimii nykyään myös moottorilentäjiä. Helikopterinkin voi nähdä silloin tällöin. DC 3-kone vierailee tänäkin kesänä kahdesti. Lentokentällä järjestetään myös muutamia tapahtumia.

Pahantorjuja-kuvio on ikivanha. Se on uurrettu kiveen, joka on Vanjoen rannalla, Ryönän tilan mailla Jokikunnalla. Jokikuntalainen Marja-Liisa Kauppila suunnitteli ja kutoi Pahantorjuja-ryijyn.

Pyhän Birgitan kirkon rauniot Vihdin kirkonkylässä, Kirkkojärven rannalla, on suojeltu muinaismuisto ja nähtävyys. 24.8.1507 siellä asetettiin virkaan Vihdin uusi kirkkoherra Martti. Pertun-päivää 24. elokuuta vietetäänkin itsenäisen Vihdin seurakunnan syntymäpäivänä.

Kirkonkylän raitti, Niuhalanraitti, kulkee siinä missä se on kulkenut satoja vuosia. Wuosisatamarkkinoilla – tänä vuonna 20.8. – raitti kuhisee markkinaväkeä ja myyjiä.

Symboloiko jokin muu kuva, rakennus, paikka tai kokemus mielestäsi Vihtiä paremmin kuin edellä mainitut?

Kyselyn vastausaika päättynyt.