Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Diivat viihdyttää yleisöä Vihdin kesäteatterissa heinä- ja elokuun ajan – Ensi-ilta on 9.7.

Näytelmässä kaksi huono-onnista näyttelijää heittäytyy mukaan ihmeelliseen operaatioon, jossa hauskoja juonenkäänteitä riittää.

Vihdin Teatterin kesänäytelmänä nähdään Vihdin kirkonkylän kesäteatterissa Ken Ludvigin käsikirjoittama ja Reita Lounatvuoren kääntämä näytelmä "Diivat." Näytelmän ohjaa otalampelainen teatteritaiteen ammattilainen Antti Taipale. Näytelmä on ensi-illassa 9. heinäkuuta. Kaikkiaan esityksiä on 18 heinä- ja elokuun aikana. Kaksi viimeistä esitystä ovat yönäytöksiä.

Diivat -näytelmässä näyttämöllä nähdään yhdeksän näyttelijää, joista osa loistaa hieman erikoisemmissa rooleissa.

Leo ja Jack ovat huono-onnisia näyttelijöitä, jotka kiertelevät 1950-luvun Yhdysvaltoja esittämässä kahden hengen Shakespeare-koostettaan. Suosio ei ole suurta ja köyhät taiteilijat innostuvat kun kuulevat, että kuolemaisillaan oleva rikas nainen etsii kahta sukulaistaan.

Valitettavasti sukulaiset ovat naisia, mutta tämä ei näyttelijöitä lannista, etenkin kun puvustosta löytyy Kleopatran ja Titanian roolivaatteita. Pian ”Maxine” ja ”Stephanie” saapuvat Yorkin pikkukaupunkiin suurperinnön toivossa. Operaatio mutkistuu, kun näyttelijät tapaavat kauniit paikkakunnan tytöt, joiden seurassa on hankala muistaa olevansa nainen.

Huono-onnisia näyttelijöitä esittävät Vihdin Teatterin versiossa Kari Sohlberg ja Tommi Muhli.

Näytelmän työryhmällä oli ensimmäinen kokonainen läpimeno 5.5. Nummelan Lankilassa sijaitsevassa harjoitustilassa. Läpimenoon otettiin puvut, maskit, peruukit ja muu näyttämörekvisiitta mahdollisimman tarkasti mukaan.

– Ihan ei ole näillä kengillä kävely vielä hanskassa, Tommi Muhli nauroi kymmenen sentin koroissaan.

Läpimenosta aisti, että priimaa pukkaa. Vaikka repliikit luettiin osin plarista eikä näyttämökoreografia ollut ihan jetsulleen niin jokaisella oli erinomaisen hyvät pohjat jatkoharjoituksia ja lähestyvää ensi-iltaa varten. Sohlbergille ja Muhlille vaikeuskerrointa harjoituksiin toivat lisää nopeat vaatevaihdot, joita riittää heidän luoviessa näytelmässä vuoroin miehenä ja vuoroin naisena.

Nauruhermoja kerta toisensa jälkeen kutittavassa näytelmässä sivutaan ohikiitävän hetken syvällisempääkin aihetta, kun paikkakunnan tytöistä toinen kertoo pitävänsä Sohlbergin esittämästä naishahmosta tietämättä, että kyseinen henkilö on mies.

Aihe ohitetaan pikaisesti, mutta se sai mielen hetkeksi askartelemaan sateenkaaren väreissä loistavan elämän moninaisuuden parissa.

Näytelmästä on noin 50 harjoituskertaa ennen ensi-iltaa. Harjoituksia on pidetty ensin Lankilan harjoitustilassa. Myöhemmin harjoitukset jatkuvat ulkona kesäteatterilla Vihdin kirkonkylässä.

Yhteisten harjoitusten lisäksi jokaisen näyttelijän täytyy ahkeroida kotiläksyjen parissa, jotta repliikit iskostuvat niin syvälle mieleen, että ne tulostuvat näyttämöllä suusta ulos kuin teksti toimivasta kopiokoneesta. Selkäytimessä olevat repliikit vapauttavat tilaa ilmaisulle.

Diivat -näytelmän rooleissa nähdään Tommi Muhlin ja Kari Sohlbergin lisäksi Minna Snygg, Kristiina Issakainen, Tommi Kuutsa, Peppi Saukkola, Elina Eronen sekä Maija Viljanmaa.