Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Keppihevoshuumaa Jokikunnalla – kisojen suosio yllätti: mukana lähes sata harrastajaa

Jokikunnan koulun pihalla koettiin riemukkaita hetkiä, kun Jokikunnan Urheilijat järjesti ensimmäistä kertaa keppihevosten estekilpailut. Yhdistys sai vuosikokouksessaan idean järjestää jotain, mitä ei ole kylällä koskaan aiemmin tehty – ja se kannatti. Tapahtuma keräsi lähes sata innokasta keppihevosharrastajaa yhteen.

– Kepparikisan suosio yllätti! Jo ennakkoon ilmoittautuneita oli yli 60, kertoo yhdistyksen sihteeri Emma Saario.

Kilpailuissa ratsastettiin neljä luokkaa: 1–3-vuotiaiden puomipujottelu, 4–6-vuotiaiden 20 cm esteet, 7–9-vuotiaiden 30 cm esteet ja yli 10-vuotiaiden 50 cm esteet. Virallisena tuomarina kilpailussa toimi Annina Kylmä jokikuntalaiselta At the Ranch -tilalta.

– Kävi todella hyvä tuuri, että löysimme omalta kylältä Anninan kaltaisen toimijan tapahtumaan. Hänellä on valtavasti tietoa keppihevosharrastuksesta ja aiempaa kokemusta vastaavista kilpailuista, Saario kiittelee.

Rajaharjun tilan isäntä toi perheensä kilpailuihin valtavalla Valtra-traktorilla – vaikuttavaa näkyä ihastelivat niin isot kuin pienetkin.

Annina Kylmän tilalta tapahtumassa oli ihailtavana myös kolme aasia: Bertta, Ville ja Carmen.

– Aasit saattavat olla monelle jo tuttuja, sillä ne ovat käyneet muun muassa palvelutalossa ilahduttamassa asukkaita ennen koronaa. Myös muihin tapahtumiin aaseja voi kysyä, niillä on kalenterissa vielä tilaa, Kylmä vinkkaa.

Tapahtumassa oli kilpailujen lisäksi kioski ja kirpputori. Palkintoruusukkeet saatiin lahjoituksena Vihdin Hevosjalostusyhdistykseltä sekä paikallisilta koiranäyttely- ja agilityharrastajilta.

– Lahjoitukset mahdollistivat hyvin pitkälti sen, että tapahtuma voitiin pitää ilmaisena, Saario sanoo.

Paikallinen Rajaharjun tila toi tapahtumaan hienon säväyksen, kun tilan isäntä Jyri Kesäläinen toi perheensä kilpailuihin valtavalla Valtra-traktorilla. Se oli vaikuttava näky, jota ihastelivat niin isot kuin pienetkin.

Kantavana ajatuksena oli hyvän mielen ilmaistapahtuma. Mielestämme onnistuimme tässä hyvin, Emma Saario kertoo.

– Olemme saaneet valtavasti positiivista palautetta ja kyselyitä siitä, milloin on uudet kisat. Lasten riemu ja tapahtuman tunnelma kaiken kaikkiaan oli kyllä niin hieno, että eiköhän me jotain taas keksitä, Saario hymyilee.