Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihti-Gymistä iso jumpparijoukko Gymnaestradaan Tampereelle

Liikuntaseura Vihti-Gymistä lähtee iso joukko voimistelijoita kansalliseen Gymnaestrada-tapahtumaan Tampereelle 9.–12.6. Osallistujia on yhteensä 73, joista kymmenen huoltajia.

Gymnaestrada on Suomen suurin ja näyttävin liikunnallinen tapahtuma: osallistujia on noin 11 000. Tapahtuman suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Vihtiläisiä osallistuu neljään eri kenttäohjelmaan päätösjuhlassa, johon koko tapahtuma huipentuu. Lapsia on Jos kuussa voisi tanssia -ohjelmassa, nuoria Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi -ohjelmassa, aikuisia ja nuoria Elämäni, ystäväni -ohjelmassa. Sinipukuisia aikuisia naisia ympäri maata on yhteensä noin 1 200 Kirkkaat vedet -kenttäohjelmassa. Ohjelmia on harjoiteltu pitkin kevättä.

– Lisäksi osallistumme Keskustorin kaupunkilavalla aikuisten ja nuorten yhteisohjelmalla Taivaan värit. Tapahtuman aikana järjestettäviin joukkuevoimistelun mestaruuskilpailuihin osallistuu Vihti-Gymin joukkue Lilette, kertoo seuran "gymppi", Gymnestrada-koordinaattori Anniina Järvinen.

Nuorin lähtijä on 8- ja vanhin 70-vuotias. Ryhmissä on Vihti-Gymin joukkuevoimistelijoita, tanssillisen voimistelun voimistelijoita, valmentajia ja vanhoja harrastajia.

– Monille tästä porukasta Gymnaestradaan osallistuminen on jo syvä perinne, joka jatkuu ja jatkuu. Joukossamme on kuitenkin myös ensikertalaisia, joille on tiedossa koukuttava uusi tapahtuma joka neljäs vuosi, Järvinen toteaa.

– Odotan innokkaana, että pääsemme koko porukan voimin starttaamaan matkamme torstaina 9.6 kohti Tamperetta. Meitä odottaa neljän päivän kestävä voimistelun ja harrastamisen ilotulitus, joka tarjoilee esiintymisen parasta antia suurella stadionilla sekä isoilla lavoilla.

Kun kansallinen Gymnaestrada saadaan päätökseen, Anniina Järvinen aloittaa seuraavan tapahtuman koordinoinnin Vihti-Gymissä: vihtiläisiä lähtee myös kansainväliseen World Gymnaestradaan, joka järjestetään Amsterdamissa 30.7.–5.8.2023.

– Aikuiset ja yli 12-vuotiaat nuoret voivat olla rohkeita ja lähteä mukaan. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä minuun sähköpostilla: jarvian89(at)gmail.com