SFC VihtiParkia ylläpitävä SFC Hyvinkään seutu ry palkittiin hiljakkoin Vuoden caravan-yhdistyksenä. VihtiParkin aktiivikävijät kiittelevätkin vuolaasti Vihtijärven rannalla sijaitsevaa leirintäaluetta.
Muun muassa Hanna Mensolan perhe on tuttu näky VihtiParkin kausipaikalla.
– Me ostimme asuntovaunun aika lailla ”extempore”. Olimme kyllä puhuneet asiasta ja suunnitelleet vaunun vuokraa, mutta kolme vuotta sitten, yhtenä sunnuntaina, mies ehdotti, että mitäs jos ostetaan oma. Ja ostettiin.
Mensolan perheessä ei kummallakaan puolisolla ole asuntovaunuilijan taustaa, ja Mensolan sanoin perhe lähti keltanokkana liikenteeseen. Hankittu vaunu osoittautui erinomaiseksi ostokseksi ja perheen tarpeisiin juuri sopivaksi.
– Meillä on aika iso vaunu ja sitä varten piti kyllä muun muassa miehen hankkia pikku-e -lisä ajokorttiin, Mensola sanoo.
Autoon asennettiin vetokoukku, mutta olemassa olevan auton vetokyky riitti vaunun vetämiseen, eikä uutta autoa tarvinnut hankkia.
Miia Kivelä, Onni Kivelä ja Klaus Kivelä tunnustautuvat ”korona-ajan karavaanareiksi”. Eli sellaisiksi, joilla aiempaa taustaa asuntovaunuelämästä ei ole ollut, ja intoutuivat leirielämään vasta pandemian myötä.
Sekä Kivelät että Mensolat kehuvat kilvan VihtiParkia sekä sitä ylläpitävää yhdistystä SF-Caravan Hyvinkään seutu ry:tä, joka valittiin toukokuussa kattojärjestö SF-Caravan ry:n vuoden yhdistykseksi.
Vuoden yhdistyksen valintakriteereinä oli mm. lerintäalueen menestyksellinen hoitaminen, joka ei onnistu ilman sitoutunutta talkooväkeä. Valinnan yhteydessä mainittiin erikseen myös yhdistyksen hyvä tiedottaminen.
– Meillä on VihtiParkissa käytössä ns. isäntävuorot, johon kuuluu leirintäalueen järjestyksestä huolehtimista, saunan lämmitystä ja paikkojen kunnossapitoa. Isännät myös vastaanottavat vieraat, Kivelät kertovat.
VihtiParkissa on vakiokävijöiden mukaan hyvä henki, ja vaikka yhteisten tapahtumien järjestäminen on ollut korona-aikana vähemmällä, katettiin muun muassa pääsiäiseksi yhteinen pitkä pöytä pääsiäisateriointia varten. Tunnelma oli korkealla.
– Jos haluaa olla omalla porukalla, niin totta kai voi olla, mutta jos haluaa seuraa, niin sitäkin löytyy. Valinnan vapaus on parasta. Karavaanarielämä sopii extroverteille, introverteille ja kaikille näiden välistä, Mensola sanoo.
VihtiParkissa on noin 100 kausipaikkalaista, ja vaunun paikka on yleensä pysyvä. Jonoa on yleensä jonkin verran ja jonon pituus riippuu ajankohdasta - ja tuurista.
– Meillä on kaksi puulämmitteistä saunaa: niin sanottu uikkarisauna ja vuorosauna. Sitten löytyy kota, huoltorakennus, keittiö, oleskelusali, suihkutilat, pesukoneet, pelejä ja kirjoja, Mensola luettelee.
Iltaisin VihtiParkissa usein lauletaan karaokea tai pelataan bingoa. Lapsille on trampoliinit, polkuautot ja leikkialue. Ranta on loistava, ja uiminen on isossa roolissa kesäpäivisin.
– On kyllä aika hienoa, että yhdestä sunnuntaipäivän ideasta tuli meidän perheellemme kokonaan uusi elämä, Mensola hymyilee.
VihtiParkissa on myös vuorokausi- ja kuukausipaikkoja. Suosittuusjärjestykseen paikkoja ei voi asettaa, sillä se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.
– Kevät ja kesä ovat tietenkin vilkkainta sesonkiaikaa, mutta sitten on meitä, joille vaunu on mökki myös talvisin. Talviasuttava, kesällä ilmastoitu ja hyvin varusteltu mökki.